Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

OMO-prijzen

1 januari 2017 | Overige berichten | 0 reactie(s) Leerlingen

Vrijdag 9 juni zijn, voor dit jaar, de laatste OMO-prijzen 2017 uitgereikt.

Binnenkort worden hier de datums bekend gemaakt voor de OMO-prijzen 2018. Lees hieronder de verhalen van de winnaars van voorgaande jaren.

 

OMO-Prijzen: 'We deden niet aan opgeven!'

In onze scholen volgen talentvolle leerlingen onderwijs. De vereniging stimuleert dit talent en reikt jaarlijks prijzen uit voor bijzondere werkstukken. Ook dit jaar vallen er weer praktijk- en profielwerkstukken in de prijzen. In beide categorieën staat voor de winnaars een noemenswaardig geldbedrag op het spel. Lees hier meer informatie over de prijzen, de deadlines, de data van de prijsuitreikingen en de tips van twee prijswinnaars van 2016!

Profielwerkstukprijzen havo en vwo

Voor havo- en vwo-leerlingen zijn er prijzen, tot wel €1200, voor de beste profielwerkstukken. Het zelfstandig informatie kunnen verwerven en verwerken, het vakoverstijgend kunnen werken, het kunnen plannen, analyseren en componeren zijn kenmerken van het leren in het tweede fase onderwijs. Voor het profielwerkstuk havo en vwo zetten leerlingen al deze vaardigheden in. De jury let bij de beoordeling op originaliteit van het gekozen onderwerp, getoonde onderzoeksvaardigheden en de reflectie op leerpunten en samenwerking.  

Profielwerkstukprijzen vmbo g/t en mavo (voorheen Sectorwerkstukprijs)

Voor leerlingen van het vmbo-g/t en mavo zijn er prijzen, tot wel €1200, voor het beste profielwerkstuk. Met dit profielwerkstuk laten leerlingen zien dat ze vaardigheden kunnen toepassen, kunnen plannen en informatie verwerven en verwerken. De voorbereiding van de leerlingen van vmbo-g/t en mavo op hun vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs en/of op hun beroep, komt in de profielwerkstukken vbmo g/t en mavo tot uiting.

Praktijkwerkstukprijzen vmbo b/k

Voor de praktijkwerkstukprijs sturen scholen met een opleiding praktijkonderwijs, vmbo-b of vmbo-k het resultaat in van een prestatie waar ze trots op zijn. Het werkstuk kan worden gekozen uit bestaand werk dat leerlingen hebben gemaakt binnen of buiten het reguliere programma. De vorm en inhoud van het ingezonden werk is vrij: het kan een praktische opdracht, werkstuk of project zijn maar ook een verslag van de wijze waarop een leerling, of een groep leerlingen, vakmanschap of burgerschap toont. Deze categorie kent als enige vier geldprijzen. Het prijzengeld kan oplopen tot wel €1000.

Prijswinnaars aan het woord

Wil jij je leerlingen stimuleren mee te doen? Misschien helpen de tips van prijswinnaars Juul Kuijpers en Simone Ketelaars hierbij (1e prijs winnaars sectorwerkstukprijs 2016):

Het is belangrijk om goed op tijd te beginnen en een onderwerp te kiezen dat je echt aanspreekt. Dan wil je er meer over weten en ga je diep op de vragen in. Ben niet te snel tevreden met een antwoord, zoek door en stel vragen aan een gespecialiseerd iemand. Wij zijn zo ver gekomen doordat wij beide niet snel tevreden zijn en echt het beste eruit wilde halen, en dat is ook gelukt. We deden niet aan opgeven!’

Lees wie er in 2016 in de prijzen zijn gevallen voor de:
praktijkwerkstukprijzen
sectorwerkstukprijzen
profielwerkstukprijzen

Lees wie er in 2017 in de prijzen zijn gevallen voor de: 

Praktijkwerkstukprijzen

Profielwerkstukprijzen vbmo g/t mavo

Profielwerkstukprijzen havo en vwo 

Inschrijven

Lees hier binnenkort meer over deelnemen en inschrijven.

De school beslist uiteindelijk welke werkstukken worden opgestuurd naar de jury. Informatie voor de scholen over het inzenden van de werkstukken is te vinden op het intranet (na inlog). 

Uitreikingen in 2018

OMO-praktijkwerkstukprijs: datum volgt z.s.m.
OMO-profielwerkstukprijs vmbo-g/t, mavo: datum volgt z.s.m.
OMO-profielwerkstukprijs havo, vwo: datum volgt z.s.m.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 148 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.