Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Ons Middelbaar Onderwijs gaat voor diversiteit in de top

27 november 2012 | Persberichten | 0 reactie(s) Medewerkers

​Op 27 november heeft het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), als eerste organisatie in het voortgezet onderwijs, het charter ‘Talent naar de Top’ ondertekend. Met deze samenwerking onderstreept OMO haar streven om een werkgever te zijn met de juiste mix van talenten in de top van het onderwijs.


Afspiegeling van het personeelsbestand

Diversiteit in het management zorgt aantoonbaar voor beter doordachte beslissingen en betere financiële resultaten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat organisaties met mannen én vrouwen aan de top gemiddeld genomen beter presteren. Bestuursvoorzitter Eugène Bernard: ”Het personeel in topfuncties is idealiter een mooie afspiegeling van het totale personeelsbestand. OMO laat daarin de laatste jaren een stijgende lijn zien. Zo is het aantal vrouwen in de functie van schoolleider bij OMO-scholen sinds 2010 gestegen van 18% naar 33%. Toch blijft het in de toekomst een uitdaging om te voldoen aan de vraag naar goede schoolleiders en management.”

Stijgende lijn

Door de charterondertekening gaat vereniging OMO een samenwerking aan met Stichting Talent naar de Top. De stichting biedt OMO advies en ondersteuning (kennis en beleidsinstrumenten) op het gebied van m/v-diversiteit, zodat OMO de stijgende lijn vast kan houden tot een verhouding die overeenkomt met de populatie van de vereniging.

Diversiteitsbeleid

De ondertekening van het charter vormt het startpunt voor het opstellen van een concreet diversiteitsbeleid voor vereniging OMO. Daarin worden de doelstellingen, de streefwaarden en de te nemen stappen beschreven die nodig zijn om talent aan te trekken, te behouden en verder te ontwikkelen.

Stichting Talent naar de Top

Stichting Talent naar de Top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De Stichting heeft het Charter Talent naar de Top ontwikkeld waarmee werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend, committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. De Stichting stelt zich verder tot taak om belemmeringen op de gehele weg van vrouwen naar de top inzichtelijk te maken en via concrete voorbeeldcases te laten zien dat een juiste balans in m/v diversiteit in de top haalbaar is. Meer informatie over de Stichting staat op www.talentnaardetop.nl.

De startnotitie van Charter Talent naar de top is hier te downloaden:
Startnotitie Charter Talent naar de Top

Meer informatie is ook te vinden op de kennisnetwerksite onder de naam Diversiteit (na inlog).

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.