Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Jouw eigen route

20 januari 2014 | Liz Chermin en Ingrid van Lint | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Eindhovense  scholen starten samen opleiding directieleden en high-potentials

Op 10 januari jl. is de officiële aftrap gegeven van ‘Jouw eigen route’. Dit is een gezamenlijk scholingstraject van de Eindhovense OMO-scholen speciaal voor schoolleiders, directieleden en high potentials. Doel van dit groots opgezet scholingstraject is de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Er zijn in totaal 49 deelnemers.

In 2012 zijn vanuit het ministerie gelden beschikbaar gesteld voor de scholing van schoolleiders, directieleden en high-potentials. De Eindhovense OMO-scholen, van Maerlantlyceum, Eckartcollege/Pleincollege Nuenen en Scholengroep Het Plein, hebben besloten met deze middelen gemeenschappelijk een scholingstraject op te zetten. Samen met ProMotion hebben ze ‘Jouw eigen route’ ontwikkeld. Het traject is opgezet langs de leerlijnen van de Bie in samenwerking met L&F Psychologisch Advies en MANS.

Assessment, coachingsgesprekken en training

In de maanden november en december heeft het grootste deel  van de 49 deelnemers 2 assesmentgesprekken gevoerd. Deze gesprekken krijgen een vervolg in individuele coachingsgesprekken (individuele leerlijn). De precieze inhoud van de coaching bepalen de deelnemers zelf aan de hand van de eerder gestelde leerdoelen. De deelnemers nemen zelf de regie zodat zij zelf ook de verantwoordelijkheid kunnen blijven nemen in hun eigen leerproces.

Naast coaching volgen de deelnemers afhankelijk van hun leerdoelen ook een aantal trainingen. De training effectief leiderschap, georganiseerd door Mans, wordt door alle deelnemers gevolgd. Deze training gaat over het herkennen van gedrag en patronen op ik-niveau, het erkennen van het eigen gedrag en de impact op een ander en het verkennen van nieuw gedrag in relatie tot je eigen leiderschapsprofiel. Andere trainingen moeten nog vorm krijgen en zijn afhankelijk van de wensen van de deelnemers.

Inspiratiebronnen

Ook is er aandacht voor kennis via lezingen over verschillende thema’s, zoals vrouwelijk leiderschap en maatschappelijke problemen oplossen met de crowd. Het onderwijskundig leiderschap van de deelnemers wordt gevoed door onder andere bekende sprekers zoals Paul van Geest en Victor Lamme, die de deelnemers verrassen met nieuwe invalshoeken vanuit verrassende inspiratiebronnen.

Welke school volgt?

Nieuwsgierig? Ga eens een gesprek aan met de schoolleiders uit Eindhoven en/of met ProMotion. Zij vertellen graag meer over dit traject.

Welke school volgt??

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.