Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Crash Course European Union

28 januari 2014 | Gertjan Goossens | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Klas 4 vwo van het Cobbenhagenlyceum uit Tilburg heeft zich afgelopen weken verdiept in de Europese Unie. Wat doen de Europese instituties als het Europees Parlement en de Europese Commissie? Wat zijn de standpunten van de verschillende Europese partijen? Hoe komen Europese wetten tot stand en wat hebben de lidstaten er over te zeggen. Tal van vragen die de afgelopen weken in opdrachten aan bod zijn gekomen.

Twee hoogtepunten: een door ABN-AMRO gegeven workshop waarin leerlingen zichzelf moesten presenteren (een pitch neerzetten) en de fijne kneepjes van onderhandelen meekregen en een simulatie van een debat in het Europees Parlement. 

Na veel onderhandelingen tussen Europartijen, maar ook de Europese Commissie, werd er na een stevig debat overeenstemming bereikt. En Nejra, een van de leerlingen uit 4VWO, verwoordt het mooi “we hadden moeite met oplossingen vinden voor problemen (het vluchtelingen beleid en de schuldenproblematiek). Allerlei ideeën werden gegeven, soms zelfs hele gekke onrealistische zoals: “Laten we alle Grieken zonder schulden naar Rusland sturen!” of “Waarom geven we de Grieken niet gewoon brood in plaats van geld” , maar het eens worden over de ideeën is een hele klus - daarom was het debatteren op sommige momenten ook moeilijk, maar het was zeker te doen. Al met al, een fantastische ervaring".

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.