Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Varendonck's Movement beste cultuureducatieproject

13 maart 2014 | Marjolein Braun - Varendonck-College | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Varendonck’s Movement beste cultuureducatieproject van Noord-Brabant

Op zondag 9 maart heeft het Varendonck-College Someren met de succesvolle show Movement, de eerste prijs in de wacht weten te slepen bij de finale van de scholenwedstrijd van Kunstbende Noord-Brabant en de Kunstbalie in het Chassé theater in Breda. Movement heeft daarmee de titel ‘cultuureducatieproject 2014’ veroverd, met daaraan gekoppeld een cultuurbudget van € 2.500,-.

Movement wordt iedere twee jaar georganiseerd op het Varendonck-College in Someren. Aan deze culturele manifestatie met zang, dans, acrobatiek en meer, nemen ongeveer 200 leerlingen en 15 docenten van het Varendonck-College Someren en 30 leerlingen van het basisonderwijs in Asten en Someren deel. De laatste Movement vond plaats in april 2013. De shows, waarbij de leerlingen zowel op het podium als achter de schermen schitteren, zijn altijd een groot succes. 

Op zondag 9 maart mochten de leerlingen van het Varendonck-College als eerste hun presentatie houden op het podium van het Chassé theater in Breda. En dat deden ze erg goed. In de voorgeschreven 8 minuten werd getoond wat Movement inhoudt door middel van zang, dans, muziek en acrogym. Tijdens deze mini uitvoering van Movement was het Varendonck-College vertegenwoordigd met een afvaardiging van 35 leerlingen en 7 docenten.

Aan het einde van de dag werden ze uitgeroepen tot winnaars! De jury gaf als commentaar: “Dit is een fantastisch project waarbij iedereen welkom is en kan laten zien wat hij of zij kan in een mega groot spektakel. Het bereik is groot door de samenwerking en contacten met de basisscholen.”

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.