Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Week van passend onderwijs

21 maart 2014 | Uit de media | 0 reactie(s) Scholen

Maandag start de Week van passend onderwijs. Van 24 tot en met 28 maart houden scholen en samenwerkingsverbanden overal in Nederland bijeenkomsten voor leraren en ouders over passend onderwijs. Ook OMO-scholen doen hieraan mee. 

Afspraken maken op school

Passend onderwijs gaat op 1 augustus 2014 officieel van start. Scholen worden dan verplicht om iedere leerling die zich aanmeldt een geschikte plek te bieden, op de eigen school of een school in de regio. De afgelopen maanden hebben scholen op regionaal niveau werkafspraken gemaakt over passend onderwijs. Welke begeleiding kunnen scholen bieden? Wanneer wordt een leerling naar een school voor speciaal onderwijs doorverwezen?


'Uitgelezen kans'

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) moedigt leraren en ouders aan om deel te nemen aan een evenement: ‘De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een nieuw stelsel voor passend onderwijs. Nog maar een paar maanden en dan gaan we daadwerkelijk van start. Voor kinderen die al ondersteuning krijgen of op een school voor speciaal onderwijs zitten zal er niet veel veranderen, maar voor kinderen die voor het eerst in aanmerking komen voor ondersteuning soms wél. De Week van passend onderwijs is een uitgelezen kans voor ouders, leraren en scholen om hierover het gesprek aan te gaan.’

Meer informatie: rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/18/start-week-van-passend-onderwijs

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.