Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Wat betekent akkoord CAO-VO voor medewerkers OMO?

17 april 2014 | Overige berichten | 2 reactie(s) Medewerkers | Vereniging

Op 15 april 2014 heeft de VO-raad met de vakcentrales een onderhandelaarsakkoord gesloten voor een nieuwe CAO-VO 2014-2015. In het akkoord zijn onder andere afspraken gemaakt over loonsverhoging en de uitwerking van afspraken uit het Nationaal Onderwijsakkoord. Voor medewerkers van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs is alleen deel I van de CAO-VO van toepassing. De CAO OMO geldt in plaats van deel II van de CAO-VO.

Dit betekent dat slechts enkele afspraken uit het onderhandelaarsakkoord cao-VO voor het personeel van OMO zullen gelden. Dit zijn afspraken die betrekking hebben op de primaire arbeidsvoorwaarden zoals de loonsverhoging en het entreerecht. Alle afspraken met betrekking tot secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet van toepassing op het personeel van OMO. Dit betekent niet dat er over deze onderwerpen geen afspraken gemaakt zullen worden in de CAO OMO. De onderhandelingen over een nieuwe CAO OMO lopen al geruime tijd. In deze onderhandelingen wordt ook de uitwerking van de afspraken uit het Nationaal Onderwijsakkoord meegenomen. Vanuit de werkgever wordt hierbij ingezet op afspraken die passen bij arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden gebaseerd op vertrouwen en ruimte voor het personeel.

Wij hopen op korte termijn tot een akkoord met de vakcentrales te komen. Tot het moment dat er een nieuwe CAO OMO in werking treedt, is de CAO OMO 2012-2013 van toepassing.

Als je nog vragen hebt dan kun je hiervoor terecht bij je rector/directeur.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

2 reactie(s)

 • Beste mijnheer, mevrouw, beste collega,
  wij verwijderen in principe geen artikelen of reacties, alleen als deze onderdelen bevatten die ongepast, kwetsend of discriminerend zijn. Wij hechten er juist waarde aan om een platform te bieden waarop we open met elkaar van gedachten kunnen wisselen over actualiteiten. Daarom stellen we het op prijs als mensen niet anoniem reageren, zodat we met elkaar een open discussie kunnen voeren.

  Namens de redactie,
  Saskia Barendse

  08-05-2014 | 14:47 | Saskia Barendse | Reageren | Reageren met quote

 • Ik mag toch hopen dat de nieuwe CAO wel zorgt voor een verbetering. Dat geldt voor de landelijke namelijk niet! Kijk maar eens op http://www.lerareninactie.nl/nws14_cao2014-jn
  En het zou netjes zijn als dit bericht niet verwijderd wordt....

  28-04-2014 | 10:21 | beter? | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.