Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Uitnodiging lancering online platform voor onderwijsonderzoek: Script! op 27 mei

15 mei 2014 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2016 | Onderwijs | Medewerkers

Vanaf eind mei is er een nieuw online platform, Script!, waar (aankomend) vo-docenten en andere onderwijsprofessionals de resultaten van hun onderwijsonderzoek kunnen publiceren. Script! is een initiatief van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs in samenwerking met de lerarenopleidingen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 mei wordt Script! officieel gelanceerd.

Er wordt al veel onderzoek gedaan binnen het voortgezet onderwijs, maar verspreiding van de uitkomsten hiervan is vaak slechts beperkt. Script stelt docenten, studenten van de lerarenopleiding, lerarenopleiders en andere onderwijsprofessionals in staat om hun praktijkrelevant onderzoek breed toegankelijk te maken. Zodat ook andere collega’s er hun voordeel mee kunnen doen en het onderzoek kunnen gebruiken voor de verdere ontwikkeling van hun onderwijs en schoolorganisatie.

Het online platform bestaat uit drie onderdelen:
• Script! Publicaties: online artikelen naar aanleiding van praktijkrelevant onderzoek door studenten, docenten, lerarenopleiders, promovendi, onderzoekers, schoolleiders/bestuurders etc., onder redactie
• Script! Thematisch Onderwijsonderzoek: onder gastredactie uitgebrachte bundels, met bijdragen rond een onderwijskundig thema
• Script! Talk: video’s van 8-minutenpresentaties voor publiek, onder redactie.

Script! wordt officieel gelanceerd op een feestelijke bijeenkomst op 27 mei. Tijdens deze bijeenkomst geven zeven onderzoekers, docenten en wetenschappers een presentatie over de highlights van hun onderzoek en hun persoonlijke ervaringen. Er komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod: van onderzoek naar de bijdrage die games kunnen leveren in het rekenonderwijs in het vmbo tot de lessons learned uit de academische opleidingsscholen. De presentaties worden opgenomen en als video (Script! Talks) op de website van Script! geplaatst. 

Geïnteresseerden kunnen zich tot 21 mei a.s. aanmelden voor deze bijeenkomst via: yah.boerenkamp@omo.nl. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 – 19.00 uur in Theater DNW Vorst in Tilburg. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.