Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Pieter Hendrikse benoemd tot voorzitter CvE

28 mei 2014 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging

Pieter Hendrikse, lid van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs, wordt door de minister van OCW benoemd tot nieuwe voorzitter van het College voor Examens (CvE). Het CvE is verantwoordelijk voor de uitvoering van de wettelijke taken op het gebied van centrale examinering en toetsing in het PO, VO en mbo. De huidige voorzitter, drs. Henk Laan, draagt op 1 oktober 2014 het voorzitterschap over. De heer Laan is voorzitter sinds de start van het CvE in oktober 2009.

Het persbericht van het CvE hierover:

'Sinds 2003 is Hendrikse lid van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant. Hendrikse blijft werkzaam in deze functie en zal het voorzitterschap van het CvE daarmee combineren.

Hendrikse: ‘Als onderwijsman wil ik de beste en de mooiste kwaliteiten van leerlingen en studenten tot ontwikkeling brengen. De verantwoording van de onderwijsopbrengst richting de samenleving gaat onder andere via examens en toetsen. De kwaliteit van deze examens en toetsen moet buiten kijf staan om het draagvlak ervoor in de samenleving blijvend te garanderen. De behaalde diploma’s geven leerlingen en studenten toegang tot vervolgonderwijs en/of gekwalificeerde arbeid. Aan dat civiel effect wil ik graag een bijdrage leveren.’

Het College voor Examens is verheugd over deze benoeming. Het CvE staat aan de vooravond van grote taakuitbreiding en ziet een belangrijke rol weggelegd voor de nieuwe voorzitter om daarvoor de lijnen uit te stippelen en er samen met het bureau van het CvE de schouders onder te zetten.

Staatssecretaris Dekker:

‘Hendrikse is een man uit de onderwijspraktijk met veel expertise. Examenkandidaten en de maatschappij moeten er op kunnen blijven vertrouwen dat de waarde van hun diploma staat als een huis. Ik heb er alle vertrouwen in dat die belangrijke taak bij Hendrikse in zeer goede handen is, zoals die ook door zijn voorganger met verve is ingevuld.’

Zie ook: www.cve.nl

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.