Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Cambreur College op televisie bij Kassa!

17 juni 2014 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Hoe stimuleer je kinderen om afval te scheiden? Op het Cambreur College in Dongen hebben ze sinds een jaar een plastic inzamelautomaat. Onze leerlingen leveren hun flesjes in en worden daarvoor beloond met geld voor het schoolfeest.
Oud-leerlingen Marieke en Lizzy ergerden zich mateloos aan het vele zwerfaval dat hun medeleerlingen lieten slingeren. Met een aantal docenten en het enthousiaste hoofd facilitaire dienst Cor Willemse zochten ze naar een oplossing voor dit afvalprobleem. Ze ontdekten de statiegeldautomaat, maar dan speciaal bedoeld voor scholen.
De leerlingen kunnen met deze automaat sparen met het ingezamelde afval voor hun schoolfeest.

Het programma Kassa toont interesse voor dit initiatief en maakt hierover een korte reportage (link).

Toch is het lastig om de jongeren te blijven motiveren. Dat zien we ook op het Cambreur College. In het begin werden nog 2700 flesjes ingeleverd, nu zijn dat er nog maar 100 per maand.

Marieke en Ilse hebben inmiddels de school verlaten. Ze zijn nog steeds blij dat het initiatief dat zij hebben genomen wordt gebruikt. Ze hebben hun oude school een stuk netter achtergelaten.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.