Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

In hogere sferen

20 juni 2014 | Frank Vervoort/Paul Vleer | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Hogere sferen in Singapore,

Afgelopen week zijn 6 leerlingen van onze school aanwezig geweest bij de Waterconferentie in Singapore. Het Maurick College heeft in samenwerking met het Raffles Institute  een conferentie georganiseerd waarbij leerlingen uit 15 verschillende landen samenkwamen om te praten over allerlei problemen rondom water, een unicum!

Naast de hoge temperatuur en luchtvochtigheid was ook het niveau van deze conferentie enorm hoog. Niet alleen de lezingen van diverse professoren en ambassadeurs uit allerlei delen van de wereld waren van hoog niveau, ook de verschillende projecten/onderzoeken die door de verschillende groepjes leerlingen waren uitgevoerd, waren dermate interessant dat ook op universiteiten deze onderzoeken voortgezet kunnen worden.

De projecten werden door een strenge jury op inhoud en presentatie beoordeeld en een groepje van onze school wist zelfs een (gedeelde) zilveren medaille in de wacht te slepen;
wellicht kan een volgende keer het niveau van de Chinezen en Singaporesen benaderd worden.

Naast de informatieve bijeenkomsten en presentaties werden de leerlingen (en docenten) ook ondergedompeld in de cultuur van Singapore, die toch écht anders is dan in Nederland en werden er ook verschillende plekken bezocht in Singapore waar men bezig is met manieren om waterbehoud en –zuivering te verbeteren. 

Daarnaast behoorden een culturele avond en shoppen in een van de vele winkelcentra ook tot het programma voor onze leerlingen, maar het belangrijkste dat toch wel is doorgedrongen luidt:  Water is Life!!

In 2016 organiseert het Maurick College in samenwerking met het Raffles Institute de waterconferentie in Vught en in 2018 in Melbourne!

Voor een impressie, zie link en  facebook …..

  

Een film over de reis van een groepje leerlingen in verband met de 'Water is life' conferentie in Singapore is te zien op Youtube:  http://youtu.be/FonTP-Em_jI

Een artikel in de Strait Times lees je door te klikken op de volgende link: http://news.asiaone.com/news/edvantage/tapping-students-ideas-tackle-global-water-woes

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.