Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Opvoeden, daar krijg je een punthoofd van!

1 juli 2014 | Jessica Köhler | 1 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Beste collega’s,

Op 5 mei 2014 is mijn boek ‘Opvoeden, daar krijg je een punthoofd van!’ verschenen bij uitgeverij aquaZZ.  Het boek bestaat uit humoristische columns over het opvoeden in de moderne tijd. Op 10 mei heb ik dit boek voor het eerst aan het publiek mogen presenteren bij boekhandel Gianotten in Tilburg.  Ik ben heel trots en blij dat mijn werk is uitgegeven. Want je schrijft tenslotte om gelezen te worden.

Ik ben Jessica Köhler-Bracke, werkzaam in het Open Leercentrum van het Theresialyceum in Tilburg en in het Studiecentrum voor de Tweede fase van 2College Durendael. Ook ben ik moeder van twee kinderen, Coen en Nadieh. Coen gaat naar de derde klas van het Technasium aan het Cobbenhagenlyceum in Tilburg. Nadieh begint er volgend schooljaar aan de tweetalige opleiding. Leuk detail om te vermelden is, dat Nadieh ook tekeningen voor het boek heeft gemaakt.

Ik heb dit boek geschreven als een eerbetoon aan alle ouders, die soms wel eens wanhopig worden van hun kinderen. Maar ook de professionele opvoeders, waartoe wij ons allemaal mogen rekenen, zullen de verhalen zeker herkennen. In dit boek kunt u lezen hoe we met z’n allen nog steeds trappen in aloude valkuilen, maar ook hoe we ons gesteld zien voor nieuwe, soms absurde situaties, waarvan je denkt: hier krijg ik nou een punthoofd van!

Daarnaast is het boek ook bedoeld als een document van de jeugd van mijn eigen kinderen.  De verhalen zijn echter zo geschreven dat ze voor iedereen herkenbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het eeuwige geruzie op de achterbank, de strijd aan tafel, de wens om een eigen huisdier en het gedoe met de nieuwe media, waarin uw kinderen en leerlingen verbazend veel handiger zijn dan u denkt. Of weet van heeft.  

Het zal een hele geruststelling zijn om te lezen dat het anderen net zo vergaat als u bij de moderne opvoeding. In ‘Opvoeden, daar krijg je een punthoofd van!’ belicht ik de situaties niet alleen vanuit het standpunt van de opvoeder, maar ook en misschien zelfs wel vooral, vanuit de kinderen. Wat kinderen zijn uitstekend in staat ons een spiegel voor te houden van ons eigen functioneren! Het punthoofd hebben we misschien dus wel aan onszelf te danken.

Desalniettemin wil ik u toch van harte aanbevelen het boek te lezen. Het is te bestellen bij iedere boekhandel in Nederland en via de webshop van de uitgeverij. 

Illustraties: Bas Wiegmink
Isbn: 97894918971

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.