Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Achterban stemt in met CAO OMO: afspraken over werkgelegenheid, inzetbaarheid en ontwikkeling

11 juli 2014 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Medewerkers

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en de vakcentrales hebben op donderdag 26 juni 2014 een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe CAO OMO. Vandaag werd duidelijk dat de achterban van alle partijen instemt met het akkoord. Na de zomervakantie worden de cao-teksten verder uitgewerkt. 

Er zijn afspraken gemaakt over toekomstbestendige regelingen gericht op duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers. Zo komt per 1 augustus 2015 de huidige OMO Senioren Regeling (OSR) te vervallen en is een overgangsregeling getroffen. In een regeling duurzame inzetbaarheid zijn afspraken gemaakt over extra facilitering van mantelzorg, ouderschapsverlof, taakverlichting van werknemers vanaf 57 jaar en extra facilitering van scholing.

In het akkoord is ingezet op werkgelegenheid door afspraken om de instroom van jonge werknemers te stimuleren. Aan startende werknemers worden meer uren en begeleiding aangeboden. De verwachting is dat mede daardoor de leerling-/leraarratio zal dalen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het aannemen van meer werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Landelijke kaders en ontwikkelingen zijn van grote invloed geweest, ook op de duur van de onderhandelingen. Vereniging OMO en de vakcentrales blijven zich inspannen om in de toekomst verdere stappen te zetten om meer ruimte te bieden aan medewerkers voor afspraken op maat die ten goede komen aan de inzetbaarheid, het onderwijsprogramma en de onderwijskwaliteit voor de leerlingen. 

De CAO OMO gaat in per 1 augustus 2014 en loopt tot 1 augustus 2015. Klik hier om de teksten van het onderhandelaarsakkoord in te zien.  

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.