Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlantlyceum bestaat 95 jaar

9 september 2014 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Uit de media | Scholen

Wat hebben steracteur Porgy Franssen, CERN-onderzoeker Jan van den Berg en mister Ameezing Eindhoven Ad Maas met elkaar gemeen? Ze komen alle drie van het Van Maerlantlyceum. En: ze zijn dit jaar alle drie, in hun huidige professie, opnieuw te zien op het Van Maerlant. Aanleiding: het jubileum van de school.

Het Van Maerlant pakt dit jaar groots uit. Leerlingen en oud-leerlingen worden getrakteerd op een heel schooljaar vol ontroerende en soms ronduit spectaculaire happenings. De school bestaat 95 jaar en wil dat weten ook.

Rector Liz Chermin: “Van Maerlander ben je voor het leven. De verbondenheid met onze school is enorm. Dat blijkt niet alleen uit het lustrumprogramma. Dat zie ik dagelijks voor mijn ogen gebeuren: oud-leerlingen die onze leerlingen bijles komen geven, oud-leerlingen die nog gezellig even komen binnenvallen, oud-leerlingen die meedoen aan onze dans-, poëzie en debatactiviteiten, of die als enthousiast docent terugkomen.”

De officiële start van het jubeljaar is vrijdag 12 september. Dan is er in De Effenaar een grote danceparty, aangestuurd door DJ D-Wayne -dit jaar nog on tour met Afrojack- plus een paar VML-DJ’s.

In de aanloop naar het jubileum is er nu al een ontroerende film op de site van het Van Maerlant te zien met bekende en minder bekende oud-leerlingen. Zij vertellen over hun herinneringen aan hun schooltijd. Dat levert een paar prachtige anekdotes op over puberale geintjes, verliefdheden, heimwee, legale en illegale acties.

Meer informatie over de jubileumactiviteiten: www.vanmaerlantlyceum.nl

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.