Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

OMO-collega geeft boek uit: DDR wat was dat ook alweer?

7 oktober 2014 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Medewerkers

Christine Thon, werkzaam als docentassistent op het Antoon Schellenscollege groeide op in de DDR onder de rook van Leipzig.  Toen ‘De Muur’ viel was zij 23 jaar en op haar 25ste  verhuisde zij naar Nederland, waar zij inmiddels bijna 23 jaar woont. Over de periode dat zij opgroeide in de DDR schreef zij het boek ‘De DDR, wat was dat ook alweer?’ De aanleiding voor het schrijven van haar boek waren de vele vragen die zij regelmatig kreeg over haar leven in die tijd.

Christine neemt de lezer mee in haar belevingswereld hoe haar jeugd in de DDR van invloed is geweest op haar leven nu. Voor de lezer wordt het begrip 'Leven achter het IJzeren Gordijn' levendiger gemaakt. Het boek is een ervaringsdocument geworden, maar tegelijkertijd geeft het ook een tijdsbeeld weer van de DDR. Een beeld, dat steeds verder vervaagt.

Christine heeft haar boek in eigen beheer uitgegeven. Voor geïnteresseerden is het verkrijgbaar via http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=5099

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.