Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Elos Europa bestaat 10 jaar!

28 oktober 2014 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging

Het Europese Elos netwerk bestaat tien jaar! Elos scholen in heel Europa werken samen aan het verankeren van internationale oriëntatie in hun curriculum. Op 26 september werd met een feestelijk congres in Keulen het succes van een decennium Elos gevierd. Tien leerlingen van het Maurick college in Vught woonden deze bijzondere gelegenheid bij en verrasten de aanwezigen met drie spetterende dansoptredens.
 
Het Europese netwerk van Elos scholen bestaat dit najaar tien jaar. Ter gelegenheid hiervan vond op 26 september in Keulen een speciale jubileumconferentie plaats. Projectpartners, docenten uit Elos scholen en andere betrokkenen die in het afgelopen decennium bij Elos betrokken zijn geweest, waren getuige van deze feestelijke gebeurtenis. Een speciale rol was weggelegd voor tien leerlingen van het Vughtse Maurickcollege. Zij werden in twee sessies niet alleen door projectpartners bevraagd over hun ervaringen met Elos maar zorgden ook voor een feestelijk tintje met een drietal wervelende dansoptredens.

Het Elos concept biedt scholen en leerlingen een goed gefundeerde en gestructureerde mogelijkheid om op onderscheidende wijze internationalisering op school vorm te geven. Elos scholen zorgen voor inbedding van Europese en internationale oriëntatie in hun curriculum en geven leerlingen de mogelijkheid twee talen op hoog niveau te leren. Zo bereiden de aangesloten scholen Elos leerlingen optimaal voor op de internationale samenleving van vandaag de dag. Vijf OMO-scholen mogen zich Elos school noemen en maken deel uit van het Nederlandse netwerk dat inmiddels 40 scholen telt. In het Europese Elos netwerk zijn nog eens 165 scholen vertegenwoordigd uit veertien deelnemende landen. Door standaarden te hanteren houden de Elos scholen elkaar en zichzelf scherp en worden zij continu gedreven om te innoveren en te verbeteren.
 
Het Europees Platform bracht ter gelegenheid van het tweede lustrum een speciale jubileumpublicatie uit, waarin diverse sleutelfiguren uit de geschiedenis van Elos hun ervaringen van de afgelopen 10 jaar beschrijven. In tien jaar tijd is een schat aan producten, informatie en instrumenten ontwikkeld voor en door Elos scholen in heel Europa. Al deze materialen zijn voor deze gelegenheid gebundeld en op CD opgenomen in de jubileumpublicatie. De ontwikkelde instrumenten zijn kosteloos beschikbaar voor alle geïnteresseerde scholen, binnen en buiten de nationale netwerken. Voor meer informatie over Elos en het downloaden van materialen, zie: www.eloseducation.info. Wilt u graag de jubileumpublicatie ontvangen? Stuur dan een e-mail naar elos@omo.nl.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.