Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Benchmarkonderzoek overhead in het VO

27 november 2014 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Vereniging | Medewerkers

In schooljaar 2013-2014 is mede vanuit OMO een benchmarkonderzoek uitgevoerd naar overhead binnen instellingen van voortgezet onderwijs. Hieraan hebben 29 instellingen deelgenomen. OMO scoort in het vergelijkende onderzoek relatief laag als het gaat om de omvang van de overhead, namelijk 19,6% ten opzichte van gemiddeld 21,1%. Dit is berekend door de hoeveelheid overheadfuncties te delen door het totaal van alle functies.

Tevens is gekeken naar de omvang van het ondersteunende bureau. Hieruit blijkt dat het OMO bureau relatief klein is vergeleken met soortgelijke instellingen. Van de totale hoeveelheid OMO functies werkt 1,4% op het OMO bureau; gemiddeld blijkt dit 1,9%.

Meer (geanonimiseerde) informatie over het onderzoek is terug te vinden in bijgaand rapport. Indien er vanuit schoolbesturen/-instellingen behoefte bestaat om een volgende keer (verwachting: in 2016) deel te nemen aan het onderzoek, kan contact op worden genomen met Walter Weterings, concerncontroller bij de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, w.weterings@omo.nl.

Benchmarkonderzoek OMO en Dunamare.pdf

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.