Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

OMO-prijzen

1 januari 2020 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Onderwijs | Scholen | Medewerkers | Leerlingen

Op 1 juli 2021 zijn de OMO-prijzen voor vmbo-g/t-mavo, havo en vwo uitgereikt. Hier worden binnenkort de opnames van deze prijsuitreikingen geplaatst.  

Bekijk hier een compilatie van de inzendingen van de prijswinnaars vmbo-g/t mavo, havo en vwo! 

Bekijk hier de opname van de online prijsuitreiking aan de prijswinnaars van de praktijkwerkstukprijs 2020-2021.

In onze scholen volgen talentvolle leerlingen onderwijs. De vereniging stimuleert dit talent en reikt jaarlijks prijzen uit voor bijzondere werkstukken. Ook dit jaar vallen er weer praktijk- en profielwerkstukken in de prijzen. In beide categorieën staat voor de winnaars een noemenswaardig geldbedrag op het spel.

Belangrijke datums voor schooljaar 2021-2022

Praktijkwerkstukprijzen (pro en vmbo-bk)-
Deadline inleveren    : dinsdag 15 maart 2022 
Juryavond                : donderdag 17 maart 2022
Prijsuitreiking           : donderdag 31 maart 2022

Profielwerkstukprijzen vmbo-gt en mavo
Deadline inleveren    : vrijdag 8 april 2022
Juryavond                : dinsdag 24 mei 2022
Prijsuitreiking           : donderdag 7 juli 2022

Profielwerkstukprijzen havo en vwo
Deadline inleveren    : vrijdag 8 april 2022
Preselectie juryavond: maandag 16 mei 2022
Juryavond                : donderdag 2 juni 2022
Prijsuitreiking           : donderdag 7 juli 2022

Aanmelden?

De OMO-prijzen zijn alleen voor leerlingen van één van onze scholen. De inschrijving voor schooljaar 2021-2022 kan vanaf 1 januari 2022.  

De begeleidend docent beslist welke werkstukken worden opgestuurd naar de jury. Wil je meedingen naar een van de prijzen geef dit aan bij je docent.

Inschrijfformulieren, reglementen en informatie voor de scholen over het aanmelden en inzenden van de werkstukken is te vinden op ONS (intranet na inlog). 

Heb je vragen stel ze via prijzen@omo.nl. 

Profielwerkstukprijzen havo en vwo

Voor havo- en vwo-leerlingen zijn er prijzen, tot wel €1200 voor de beste profielwerkstukken. Het zelfstandig informatie kunnen verwerven en verwerken, het vakoverstijgend kunnen werken, het kunnen plannen, analyseren en componeren zijn kenmerken van het leren in het tweede fase onderwijs. Voor het profielwerkstuk havo en vwo zetten leerlingen al deze vaardigheden in. De jury let bij de beoordeling op originaliteit van het gekozen onderwerp, getoonde onderzoeksvaardigheden en de reflectie op leerpunten en samenwerking.

Profielwerkstukprijzen vmbo-gt en mavo

Voor leerlingen van het vmbo-g/t en mavo zijn er prijzen, tot wel €1200 voor het beste profielwerkstuk. Met dit profielwerkstuk laten leerlingen zien dat ze vaardigheden kunnen toepassen, kunnen plannen en informatie verwerven en verwerken. De voorbereiding van de leerlingen van vmbo-g/t en mavo op hun vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs en/of op hun beroep, komt in de profielwerkstukken vbmo g/t en mavo tot uiting.

Praktijkwerkstukprijzen vmbo-bk

Voor de praktijkwerkstukprijs sturen scholen met een opleiding praktijkonderwijs, vmbo-b of vmbo-k het resultaat in van een prestatie waar ze trots op zijn. Het werkstuk kan worden gekozen uit bestaand werk dat leerlingen hebben gemaakt binnen of buiten het reguliere programma. De vorm en inhoud van het ingezonden werk is vrij: het kan een praktische opdracht, werkstuk of project zijn maar ook een verslag van de wijze waarop een leerling, of een groep leerlingen, vakmanschap of burgerschap toont. Deze categorie kent als enige vier geldprijzen. Het prijzengeld kan oplopen tot wel €1000.

Lees hier wie er in 2020/2021 in de prijzen vielen. 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 302 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.