Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Landelijke slaagpercentages 2014 bekend: OMO-scholen scoren gemiddeld beter dan in 2013

9 december 2014 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Scholen

Het gemiddelde slaagpercentage van alle OMO-scholen samen in 2014 is gestegen ten opzichte van 2013 met 0,6%. Uit analyse van de resultaten per schoolsoort blijkt bovendien dat het alle OMO-opleidingen op of boven het landelijk gemiddelde scoren.

 

Het percentage geslaagden op het VWO laat een daling zien van 1,5%. Ook landelijk is het vwo slaagpercentage met 2,1% gedaald, zo blijkt uit de onlangs gepubliceerde Examenmonitor VO 2014. Staatssecretaris Sander Dekker geeft in zijn begeleidende brief aan de Tweede Kamer als mogelijke verklaring voor de landelijke daling dat er minder zwakke vwo leerlingen zijn afgestroomd naar de havo. Toch is Dekker positief over de stijgende lijn in de examenresultaten die zich in 2014 - zij het in beperkte mate – heeft doorgezet. Het landelijk gemiddelde slaagpercentage is met 0,4% gestegen ten opzichte van 2013.

Vorige week verscheen een onderzoek waarin RTL Nieuws resultaten van middelbare scholen naar een rapportcijfer vertaalt. Uitgangspunt daarbij is de vraag of scholen op alle vakken boven het minimum scoren. Onder de best scorende Brabantse scholen bevinden zich drie OMO-scholen. De opleiding havo van Scholengemeenschap Were Di scoort een 9,8. Het Peellandcollege, deelschool van IVO Deurne, scoort een 10 voor havo en een 9 voor vwo. Ook het Tilburgse Theresialyceum scoort een 9 voor de opleiding vwo. RTL nieuws baseert het cijfer van een school op het gemiddelde over de jaren 2011, 2012 en 2013. RTL benadrukt dat de cijfers niet alles over de kwaliteit van een school zeggen. Bron:RTL Nieuws

 

(Bron slaagpercentages landelijk: Examenmonitor VO 2014, bron slaagpercentage OMO: Magister Management Platform)

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.