Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

23 feb: mini-conferentie Zomerschool 2015

2 februari 2015 | Robert Weijmans | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

UW SCHOOL OOK EEN ZOMERSCHOOL?

WIJ DELEN GRAAG ONZE ERVARING 

 

De Zomerscholen tegen zittenblijven blijken effectief te zijn. Van de 241 leerlingen die in 2013 een Zomerschool volgden, ging 85% alsnog over. Van die groep is 75% van de leerlingen in het volgende schooljaar opnieuw bevorderd of geslaagd voor het examen. In de zomer van 2014 volgden 320 leerlingen de Zomerschool; 86% van hen werd bevorderd naar het volgende jaar.

 

Het ministerie heeft 9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de landelijke uitrol van Zomerscholen in 2015. Dit geld wordt via een subsidieregeling toegewezen aan Zomerscholen. Van 1 februari 2015 tot uiterlijk 2 maart 2015 kunnen scholen die een Zomerschool op willen richten een subsidieverzoek doen.

 

Het Zwijsen College biedt sinds 2013 de Zomerschool aan en de opgedane ervaringen willen wij graag, exclusief voor teamleiders, (adjunct)directeuren en (con)rectoren van de OMO-scholen, met u delen tijdens een mini-conferentie op het Zwijsen College in Veghel op maandag 23 februari 2015 van 17.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur). Aan deze mini-conferentie zijn voor u geen kosten verbonden.

 

In een afwisselend programma nemen wij u mee rond thema’s als nut en noodzaak, organisatie, personeel, deelnemers, ouders en financiën. Aan het woord komen o.a. de projectleider (intern) Zomerschool van het Zwijsen, de projectleider (extern) van BMC, betrokken teamleiders en uiteraard leerlingen die de Zomerschool hebben doorlopen. Aan het einde van de conferentie heeft u voldoende informatie en bagage om nog vóór 2 maart een besluit te nemen en uw subsidieaanvraag in te sturen. Mooi toch?

 

Geïnteresseerd? Wij zien uw aanmelding graag tegemoet via: rweijmans@zwijsencollege.nl. Vermeld in uw aanmelding voor- en achternaam van de deelnemer, uw e-mailadres, uw functie in de school en namens welke (deel)school wordt deelgenomen. U ontvangt zo snel mogelijk na aanmelding de documenten die op het Zwijsen College gebruikt zijn bij het inrichten van de Zomerschool (bijv. draaiboek, FAQ, brieven enz.). Op http://www.zomerscholenvo.nl/ treft u meer algemene informatie aan over het project Zomerscholen.

 

In onderstaande bijlage treft u ook het middagprogramma aan:

wervingsbrief Zomerschool.pdf

 

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.