Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Zorg voor elkaar!

19 december 2018 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging

             

Edward de Gier, voorzitter van Stichting OMO-fonds:

“Sinds ruim een jaar mag ik voorzitter zijn van deze stichting en heb ik kunnen zien wat we, met elkaar, kunnen betekenen voor de deelnemers. In moeilijke situaties waarin de stichting de laatste mogelijkheid is kunnen we vaak de helpende hand reiken en collega’s door deze periode helpen.  Binnen het bestuur van de stichting worden zorgvuldig afgewogen besluiten genomen, wetend wat dit voor een collega kan betekenen. Het is iedere keer weer mooi om dan gedurende deze periode berichten van betrokken collega te ontvangen als: “Licht aan het einde van de tunnel”. Of bij afronding: “Ik wil jullie vanuit het diepst van mijn hart bedanken voor de steun”. Het geeft ons de energie om door te gaan met het werk en hopelijk jou een reden je aan te sluiten bij het OMO-fonds.”          

 

OMO-FONDS:  EEN UNIEK SOCIAAL FONDS

Met 23 eurocent per maand kun je jezelf en je collega’s van OMO te hulp schieten als de financiële nood (te) hoog is geworden. Met dit geringe bedrag kun je elkaar garanderen dat je er niet alleen voor staat. Samen maak je een vangnet voor een noodsituatie die we geen van allen willen meemaken.
De Stichting OMO-Fonds staat er garant voor dat dit waargemaakt wordt. Een sociaal fonds met een geschiedenis die teruggaat tot 1930.

Door wie – voor wie?
Door jou en je collega’s wordt het fonds gevoed. Dat gebeurt heel eenvoudig doordat je elke maand een bedrag van € 0,23 voor het fonds laat inhouden op je salaris. Het fonds is bedoeld voor jou en je collega’s. Misschien kan jij je nu niet voorstellen dat je in grote financiële problemen komt, dat hadden de mensen die een beroep gedaan hebben op het fonds ook nooit gedacht. Maar het zijn problemen, die zo groot zijn dat ze uitzichtloos worden. Bij officiële instanties kun je niet altijd terecht voor hulp. Dan biedt het OMO-Fonds een mogelijke oplossing.

Financiële noodsituaties
Waar moet je aan denken? Vaak zijn het situaties die ontstaan zijn buiten de wil of de beslissing van de betrokkenen om. Bijvoorbeeld; Door het noodlot zijn er onoplosbare schulden ontstaan of ziekte van een partner waardoor inkomsten lager zijn, een economische crisis met problemen rond de woning, een scheiding, ziekte of een handicap bij kinderen.

De hulp van het OMO-fonds
Voor leden in nood die aankloppen wordt nauwgezet bekeken welke oplossing de beste is. Dat kan een renteloze lening zijn of in sommige situaties mogelijk zelfs een schenking. Ook ondersteuning door een deskundige behoort tot de mogelijkheden om zo, voor de langere termijn alles weer op de rails te krijgen.

Werkwijze van het OMO-fonds
Het bestuur van het fonds bespreekt de ontvangen aanvragen van deelnemers discreet en met respect voor de indiener. Het bestuur kan een beroep doen op adviseurs als daar behoefte aan is. Altijd wordt er gezocht naar een passende oplossing voor de medewerker. Jaarlijks publiceert het OMO-Fonds een (geanonimiseerd) financieel overzicht.

Lid worden?
Bij je benoeming wordt deze mogelijkheid besproken. Over het hoofd gezien of vergeten je aan te melden? Ook daarna, dus nú, kun je lid worden. Vraag er naar bij personeelszaken of meld je aan via het OMOportaal (Selfservice). Voor meer informatie kun je je wenden tot het bestuur via secretariaatomofonds@omo.nl.

Hartelijk dank hiervoor!

Namens het bestuur
Edward de Gier, voorzitter

Contact
Het bestuur van Stichting Ons Middelbaar Onderwijsfonds
P: Postbus 574, 5000 AN  TILBURG
M: secretariaatomofonds@omo.nl (secretariële ondersteuning: Ellen de Laat)
T: 013-5955507 (secretaris: Carola Kelders Vlietstra)

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 251 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.