Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Informaticaleerlingen zetten hun brein in beweging

4 februari 2015 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Leerlingen van havo 5 besturen op verbluffende wijze een 'rolstoel' door middel van hersensignalen. Tijdens de open dag van 28 januari was er bij het vak informatica al een voorproefje van hun profielwerkstuk te zien. Martijn de Voogd, Steven Haarbosch en Bouke Timmermans hebben zich het afgelopen half jaar intensief bezig gehouden met robotbesturing door middel van hersensignalen. 

Met de sensoren op hun hoofd zijn ze in staat gebleken een fictieve rolstoel te besturen. Dit doen ze door alleen maar te denken aan simpele begrippen zoals bijvoorbeeld vooruit, achteruit en stop. Hun computerprogramma geeft dit signaal door aan de 'rolstoel. Die 'rolstoel' beweegt dan zoals gedacht.
Naast het programmeren komt er wel wat meer bij kijken. Iedere persoon die een rolstoel wil laten bewegen zal bijvoorbeeld eerst samen met de computer moeten trainen. Dit is voor het vastleggen van een eigen profiel met persoonlijke hersenactiviteiten.

Ze hebben heel enthousiast aan dit profielwerkstuk gewerkt en zijn enorm trots op het resultaat en al het voorbereidende onderzoek. Ze willen het aan iedereen laten zien. Die gelegenheid komt er gelukkig nog. Want ieder jaar zijn er immers presentaties van alle profielwerkstukken van de examenkandidaten. Bij hun presentatie op maandag 9 februari kunt u meer uitleg krijgen over ditproject en wat dit kan betekenen voor mensen met een beperking.

U bent van harte welkom maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De presentatie is in gebouw A van 19:15 tot 19:45. Bent u van plan te komen laat dit dan weten door een mailtje te sturen naar het emailadres: pwshersenbesturing@gmail.com
Martijn, Steven en Bouke zullen u tijdens deze presentatie extra uitleg geven en laten zien waar hun hersenen toe in staat zijn!

Uiteraard is iedereen ook welkom bij de presentaties van alle andere profielwerkstukken van de havo 5-leerlingen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.