Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Het Groot Tilburgs Scholierendebat

9 februari 2015 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Tilburgse scholieren gaan op 27 maart op Tilburg University de strijd met elkaar aan tijdens de eerste editie van Het Groot Tilburgs Scholierendebat. De organisatie van het debattoernooi ligt in handen van Tilburg DebatStad en TDV Cicero. Met het toernooi sluiten de organisatoren aan op de toenemende rol van het debat in het onderwijs.

De meeste middelbare scholen hebben een vorm van debatteren reeds opgenomen in het curriculum. Debatteren is spannend en leuk, maar ook zinvol: de leerling ontwikkelt haar vaardigheden op het gebied van taalgebruik, presentatie, argumentatie, denkvermogen, overtuiging en maatschappelijk bewustzijn. Dit zijn belangrijke vaardigheden die ook bij andere vakken en in de verdere toekomst een prominente rol aannemen.
Het gebrek aan toernooien is voor veel docenten Nederlands een probleem. Een Tilburgs debattoernooi voldoet aan deze vraag.

Het toernooi kent drie debatvormen: de V-rede, het Lagerhuisdebat en het Amerikaans Parlementair Debat. Verschillende lokale politici zullen de leerlingen over landelijke en lokale kwesties zien schitteren.
Het Koning Willem II College, het Odylphuslyceum, Theresialyceum, de Nieuwste School en ROC Welzijn doen mee aan de eerste editie van dit toernooi. Meer informatie? Neem contact op met Tom Borsten tomborsten@live.nl

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.