Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Junior Science Café @Theresialyceum

13 februari 2015 | Saskia Boertien | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Hoe vrij voel jij je?’

Maandag 23 februari vindt de eerste vernieuwde versie van het Junior Science Café plaats op het Theresialyceum in Tilburg. Gastspreker Peter Achterberg, hoogleraar sociologie, komt vertellen over de vrijheidsbeleving van kinderen uit heel Europa.

Hoe vrij voel jij je eigenlijk?
Of het nu gaat over de discussie rondom Charlie Hebdo, over Zwarte Piet, of zelfs over liedjes van Kinderen voor Kinderen, één ding staat als een paal boven water: In Nederland worden ideeën als individuele vrijheid en vrijheid van meningsuiting sterk omarmd! Uit Europees waardenonderzoek dat aan Tilburg University wordt verricht, blijkt dat Nederland wat dit betreft met kop en schouders boven andere Europese landen uitsteekt. Peter Achterberg, hoogleraar sociologie, zal vertellen waarom dat zo is.

 

 

Kom je ook?
Zit jij in groep 6/7/8 of in de brugklas? Vind je het leuk om mee te komen praten over jouw ervaringen met vrijheid? Het Junior Science Café vindt plaats op 23 februari op het Theresialyceum aan de Professor Cobbenhagenlaan 5, 5037 DA in Tilburg. Het programma begint om 18.30 uur met muziek en een quiz en duurt tot 20.00 uur.

Mail naar wkbrabant@gmail.com
- Je naam

- Je leeftijd
- Naam van je school
- Aantal personen (kinderen en volwassenen)

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.