Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Scholingstraject Netwerkleren voor docenten van start

10 maart 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Scholen

Hoe blijf jij je ontwikkelen? Kennis en ideeën uitwisselen met collega’s kan je hierbij helpen. Een aantal docenten ging eind 2014 aan de slag met het opstarten van een netwerk voor hun vakgebied. Een inspirerende maar ook intensieve taak. Om een aantal kersverse vaknetwerken een vliegende start te bezorgen, begeleiden docenten van de Open Universiteit ze in de beginfase.

Het delen van kennis door te netwerken met collega’s is een van de prioriteiten in de beleidsagenda van Koers 2016. Als je bij een OMO-school werkt, word je gestimuleerd om je professionaliteit verder te ontwikkelen. Niet alleen langs de formele weg door opleidingen en trainingen, maar juist ook via informeel leren door met elkaar lesstof, tips en ideeën uit te wisselen. Eind 2014 is een scholingstraject gestart voor beginnende vaknetwerken met begeleiding van docenten van de Open Universiteit. 

Het traject bestaat uit zes sessies voor de netwerkaanvoerders. Tussentijds gaan de deelnemers met elkaar aan de slag om hun netwerk handen en voeten te geven. De bijeenkomsten gaan in op de vraag hoe je als docent informele leernetwerken duurzaam kunt opzetten en in stand houden. “Wat hebben wij gemeenschappelijk binnen ons netwerk?”,  “Wie horen bij onze doelgroep?”,  “Wat willen wij delen met elkaar?”; een aantal vragen die de startende kerngroepen zichzelf stellen om uiteindelijk te komen tot een startbijeenkomst waarbij hun vak en hun vakgenoten centraal staan. Samen organiseren ze een vaknetwerk waarbinnen docenten het maximale van elkaars kennis en ervaring kunnen leren. Thomas Hagelaars, docent Frans op het Jeroen Bosch College, neemt deel aan het scholingstraject en zet samen met collega’s een netwerk op voor moderne vreemde talen en Nederlands. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees meer in de rubriek collega met passie. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 308 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.