Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Academische Opleidingsscholen staan op scherp

10 maart 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging

Alle AOS’en van OMO worden dit voorjaar beoordeeld door het NVAO, bekend van periodieke beoordeling van hbo’s en universiteiten. Daartoe heeft elke AOS een ‘Kritisch Reflectie Document’ (KRD) opgesteld. Waar zijn we trots op? Wat kan en moet beter in de toekomst? Vele collega’s hebben hier hard aan gewerkt. De AOS’en staan op scherp.

Eens in de zes jaar wordt de kwaliteit van AOS’en beoordeeld. Een AOS werkt samen met een lerarenopleiding om de opleiding van aankomende docenten beter te maken, en om praktijkonderzoek mogelijk te maken voor studenten en zittende collega’s. Daarnaast werken ze volop aan projecten om beginnende docenten beter te kunnen begeleiden. Het ministerie van OCW heeft deze scholen daarvoor de bevoegdheid gegeven en beoordeelt om de zes jaar of de AOS’en  nog voldoen aan de vereiste kwaliteit. 

Er zijn vele collega’s van verschillende scholen betrokken bij het opstellen van de KRD's. Het is daarbij van belang goed aan te geven waarop de reflecties gebaseerd zijn.

Dit voorjaar komen er beoordelingspanels naar alle AOS’en die vragen gaan stellen over de KRD’s. Een slechte beoordeling betekent dat de subsidie stopt, dus het is een spannend traject. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de beoordelingspanels wordt er de komende vrijdagmiddagen geoefend. Diverse collega’s kruipen in de rol van panellid en  bevragen de mensen van de AOS kritisch over het KRD. Op deze manier leren de collega’s van de proefpanels om door te vragen, en de mensen van de AOS leren om te gaan met kritische vragen. En dat allemaal omdat iedereen door wil met de AOS. Het gaat lukken, daarvan zijn we van overtuigd. 

Voor meer informatie over de AOS’en zie Academische opleidingsscholen| Ons Middelbaar Onderwijs

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.