Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

SPORH beoogt overdracht SBO de Toermalijn en Praktijkschool Helmond aan QliQ en OMO

18 maart 2015 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging | Scholen | Leerlingen

Stichting Speciaal Onderwijs Regio Helmond (SPORH) beoogt een fusie met regionale partners. De voorgenomen fusie bestaat uit een overdracht van SBO de Toermalijn aan QliQ Primair Onderwijs (QliQ) en een overdracht van de Praktijkschool Helmond aan OMO Scholengroep Helmond. De schoolbesturen hebben hiertoe op 16 maart een intentieverklaring getekend.

De demografische ontwikkelingen in en rond Helmond, de invoering van passend onderwijs en een afname van het aantal leerlingen zijn voor het bestuur van SPORH de aanleiding geweest voor een herbezinning ten aanzien van haar eigen rol. Dit heeft geleid tot het inzicht dat er onvoldoende perspectief is om als zelfstandig bestuur de verantwoordelijkheden voor SBO de Toermalijn en de Praktijkschool Helmond te kunnen blijven dragen. Het bestuur van SPORH, het college van bestuur van QliQ Primair Onderwijs (QliQ) en de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) zijn overeengekomen dat een fusie de aangewezen weg is om voor alle huidige en toekomstige leerlingen toekomstbestendig goed onderwijs op  beide scholen te realiseren.

De besturen onderzoeken de wijze waarop invulling kan worden gegeven aan de fusie en streven er naar de besluitvorming voor het einde van het schooljaar af te ronden. Met de beoogde bestuursoverdracht voorzien de besturen in de continuïteit van het praktijkonderwijs en het speciaal basis onderwijs in de regio Helmond.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.