Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Inspirerende lezingen t.b.v fietsen Cape Epic

27 maart 2015 | Marie-Noëlle Verdult-Scheepens | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

In december van dit jaar gaat een groep van 48 leerlingen en 10 begeleiders van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. naar Zuid-Afrika om delen van de Cape Epic te fietsen. Een fenomeen in het mountainbikecircuit. 

Etappes van de Cape Epic zijn haalbaar voor de leerlingen van de scholengroep, waar het Mollerlyceum, de ZoomMAVO, het ZuidWestHoek College en ’t Ravelijn onderdeel van uit maken. Het project speelt zich af tussen Stellenbos en Kaapstad. De leerlingen gaan ook naar de Tafelberg en brengen een bezoek aan de cel van Nelson Mandela. Indien mogelijk gaat de groep ook op een korte safari. 

De rector van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom, Marcel van Loo, gaat een viertal lezingen houden tussen nu en december van dit jaar. De opbrengsten van de lezingen gaan rechtstreeks naar de spaarpot voor het project. De lezingenreeks draagt de inspirerende titel ‘I have a dream – Dromen over onderwijs in 2075’ en gaat logischerwijs over onderwijs. Het volgen van een lezing kost €25,- of € 75,- voor vier lezingen. Het is een reeks, maar iedere lezing is ook op zich te volgen. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 7 april a.s. van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden in de Hofzaal van het Markiezenhof in Bergen op Zoom: een passende ambiance voor een inspirerende bijeenkomst. 

Reden voor de organisatie van dit onderwijskundig traject is het 10-jarig bestaan van het Wielercollege dat is verbonden aan het ZuidWestHoek College in Ossendrecht. In een prachtige bosrijke omgeving en in een fantastisch nieuw gebouw profiteren leerlingen van sportbeoefening met de MTB-fiets. Er wordt jaarlijks een aantal clinics georganiseerd in Limburg en de Ardennen. Maar ook de organisatie van grote evenementen is niet vreemd in Ossendrecht.

Leerlingen en begeleiders bereiden in bijeenkomsten de reis voor, leren elkaar tegelijkertijd goed kennen en zorgen zelf voor de bekostiging van de totale reis en organisatie. Dat is goed voor de onderlinge verbondenheid, past bij de cultuur van samenwerking, is onderwijs in de praktijk dat leerlingen vaak levenslang bij blijft en dat ouders sterkbetrekt bij het onderwijs en de scholen. Het educatieve element is terug te vinden in projecten en lesinhoud, in de bekostiging van de eigen reis en in de rapportage van allerlei soort na de reis. 

Meer informatie over de lezingen en een inschrijfformulier is te vinden op de website www.sgboz.nl.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.