Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Boekpresentatie Maren Stoffels op Theresialyceum

13 mei 2015 | Saskia Boertien | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Maren, vaste gast op de jaarlijkse schrijversdag van het Theresialyceum, zal vertellen over en voorlezen uit haar onlangs verschenen boek. Ook gaat ze in op hoe haar boek tot stand kwam en wat haar inspireerde dit te schrijven. Afsluitend hebben leerlingen natuurlijk de mogelijkheid een boek door Maren te laten signeren.

Ik denk dat dit het einde is gaat over de bijzondere vriendschap tussen Lotte en de op straat levende Maas en behandelt thema’s als het straatleven, prostitutie, drugs en vriendschap. Haar eerste boek schreef de succesvolle schrijfster toen ze nog maar 15 jaar was. Voor haar boek Dreadlocks & lippenstift kreeg ze in 2007 de Hotze de Roosprijs en de prijs van de Jonge Jury en Sproetenliefde is bekroond door de Jonge Jury 2009.

Als Cultuurprofielschool organiseert het Theresialyceum regelmatig activiteiten die bijdragen aan leesbevordering en leesplezier. Al meer dan twintig jaar wordt in dat kader ook de jaarlijkse schrijversdag georganiseerd. Maren Stoffels is al acht jaar vaste gast op de schrijversdag. “Het Theresialyceum is een school waar ik al sinds het begin van mijn schrijfcarrière heel graag kom. De groepen zijn altijd tof, de leraren heel betrokken en ik kan niet wachten mijn nieuwe boek als eerste aan Tilburg te laten horen!” aldus de enthousiaste schrijfster.  

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.