Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Martijn de Voogd, Steven Haarbosch en Bouke Timmer

19 mei 2015 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

 

Een enorme taart werd vorige week afgeleverd bij de balie van het Cambreur College. Reden? De inzending van Martijn, Steven en Bouke voor de OMO-profielwerkstukprijs voor de havo-afdeling is genomineerd samen met twee andere werkstukken. De taart was in ieder geval al heel welkom. Op vrijdag 5 juni horen Martijn, Steven en Bouke of zij brons, zilver of goud gewonnen hebben. Een eerste prijs zou fantastisch zijn. Voor de eer, maar ook voor het prijsbedrag van € 1200,- .

Met hun werkstuk hebben ze de prestigieuze 3i-award al weten te bemachtigen tijdens de Informatica Inspiratiedag van uitgever Instruct in Rotterdam. Hier slaagden ze erin de jury van de kwaliteit van hun werk te overtuigen. Al tijdens de presentatie van hun profielwerkstuk op school lieten ze het verbluffende resultaat van hun onderzoek zien: door middel van hersensignalen blijkt het mogelijk om een robot - in hun geval een 'rolstoel' van technisch lego - te laten bewegen. Dit doen ze door alleen maar te denken aan simpele begrippen zoals bijvoorbeeld vooruit, achteruit en stop. Hun computerprogramma geeft dit signaal door aan de 'rolstoel. Die 'rolstoel' beweegt dan zoals gedacht.

Naast het programmeren komt er wel wat meer bij kijken. Iedere persoon die een rolstoel wil laten bewegen zal bijvoorbeeld eerst samen met de computer moeten trainen. Dit is voor het vastleggen van een eigen profiel met persoonlijke hersenactiviteiten. De drie heren zijn hierin ruimschoots geslaagd.

Het Cambreur College feliciteert Martijn, Steven  en Bouke  met dit zeer verdiende succes. Een supertrotse meneer De Vrieze mag hierbij natuurlijk niet worden vergeten. Hopelijk wordt 5 juni opnieuw een topdag voor de drie Cambreurleerlingen.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.