Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Leerling Sint-Janslyceum wint OMO-sectorwerkstukprijs

4 juni 2015 | Persberichten | 0 reactie(s) Scholen | Leerlingen

De OMO-sectorwerkstukprijs 2015 is gewonnen door Fabian van Brakel, leerling van het Sint-Janslyceum in Den Bosch. Hij mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn werkstuk “Het verdwaalde eendje”. De jury complimenteert Fabian met de gekozen vorm van het werk, een kinderboek, en de prachtige wending in het verhaal.

Winnaars OMO-sectorwerkstukprijs

Titel werkstuk

Naam leerling(en)

School 

Prijs

“Het verdwaalde eendje”

Fabian van
Brakel
 

Sint-Jans lyceum 

Eerste prijs € 1.200,-

“Hoe ontwerp ik
een biologisch afbreekbare festivaltent?”

Maartje Dekkers

De Nieuwste School

Tweede prijs € 600,-

 

“Energieneutraal bouwen”

Siets Verrijdt en Teun van Rooij

Fioretti College

Tweede prijs € 600,-

 

Tweede prijs voor De Nieuwste School en Fioretti college

De tweede plaats was dit jaar voor leerlingen van De Nieuwste School en het Fioretti college. Maartje Dekkers (De Nieuwste School) ontwierp een biologisch afbreekbare festivaltent die mogelijk echt in productie wordt genomen. Siets Verrijdt en Teun van Rooij van het Fioretti College verbeeldden hun onderzoek naar energieneutraal bouwen met een filmpje. 

Feestelijke uitreiking

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst, voorgezeten door Cees Streng, rector van Scholengemeenschap Were Di en jurylid. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. 

Plezier en ambitie

De sectorwerkstukprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mavo- en vmbo-leerlingen die de gemengd of theoretische leerweg volgen. De jury beoordeelt de kwaliteit, originaliteit en vormgeving van de werkstukken. Edward de Gier, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en het Van Maerlant in Den Bosch en jurylid: “De werkstukken zijn verrassend, jongeren kijken onbevangen naar het onderwerp. Het werk heeft een hoog niveau en is heel gevarieerd. Het plezier en de ambitie zijn overduidelijk zichtbaar.”

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.