Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Academische Opleidingsschool Oost geslaagd!

30 juni 2015 | Overige berichten | 1 reactie(s) Scholen

De scholen van de Academische Opleidingsschool (AOS) Oost-Brabant zijn positief beoordeeld. De kwaliteit van de begeleiding van studenten en het onderzoek van docenten is aan de maat, dus AOS Oost-Brabant mag doorgaan. Voor de komende zes jaar is subsidie verzekerd, en dat is een heel belangrijke prestatie.

Dit oordeel is geveld door een panel van deskundigen vanuit NVAO (de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Deze experts op het gebied van opleiden en schoolgebonden onderzoek, hebben verschillende gesprekken gevoerd met studenten, schoolleiders, opleiders en (onderzoeks)begeleiders. De gesprekken verliepen prima: studenten waren tevreden en de docenten waren bevlogen. Schoolleiders konden bovendien hun stippen op de horizon met concrete voorbeelden geloofwaardig maken. “Jullie zijn toe aan het breed uitwisselen van het onderzoek”, aldus één van de waardevolle suggesties van het panel. Dat gaat ook gebeuren. AOS-Oost wil door blijven groeien.

Academische opleidingsscholen

Een academische opleidingsschool is een samenwerkingsverband van scholen met opleidingsmogelijkheden voor leraren. De scholen koppelen het opleiden van leraren aan praktijkgericht onderzoek en schoolontwikkeling. De vereniging heeft drie officiële AOS’en. Sinds 2015 maken alle OMO-scholen deel uit van een van deze drie. Alle AOS’en worden getoetst door NVAO of zij voldoen aan de normen. De eerste AOS is nu getoetst en geslaagd. De twee andere volgen nog.

Een intensief proces

Deze toetsing is een intensief proces. De scholen van de AOS moeten een zelfevaluatie schrijven waarvoor criteria zijn opgesteld door NVAO. Daarna volgen gesprekken over deze zelfevaluatie. Er is veel werk verzet door de scholen om dit voor elkaar te krijgen. Zo is er een proefvisitatie georganiseerd en is de zelfevaluatie vervolgens verder aangescherpt. En met succes dus: AOS Oost-Brabant is geslaagd!

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

  • Proficiat, Jos; die 6-jaarlijkse beoordeling is een goed moment om weer eens met zijn allen kritisch te kijken naar wat goed gaat en wat wellicht ook of beter kan. Op naar de volgende uitdagingen!
    Hartelijke groet,
    Marlies

    20-07-2015 | 11:28 | Marlies | Reageren | Reageren met quote

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.