Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Programma middenmanagers-netwerk OMO2 uitgebreid

9 september 2015 | Paul Verzellenberg | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Programma middenmanagers-netwerk OMO2 uitgebreid: inspirerend en direct toepasbaar.

OMO2, het kennisnetwerk voor middenmanagers van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, heeft voor het nieuwe schooljaar een uitgebreid programma samengesteld. Naast de gebruikelijke twee studiemiddagen organiseert het netwerk nu ook workshops over onder andere financieel management, Magister Management Platform, vernieuwing van de examens VMBO en Verandermanagement.

Krachtig, effectief, inspirerend en direct toepasbaar

OMO2 organiseert al een aantal jaren studiemiddagen voor collega’s uit het middenkader van schoolorganisaties. De doelgroep bestaat uit alle collega’s met een functie of taak die zich afspeelt tussen directie en docenten, en collega’s die in de toekomst wellicht in het middenkader terecht gaan komen. Een werkgroep van zes enthousiaste collega’s, allen werkzaam op scholen binnen vereniging OMO, bereidt de studiedagen en workshops voor. De werkgroep heeft als doelstelling om alle collega’s die werkzaam zijn in het middenkader van scholen een platform te bieden om te netwerken, geïnspireerd te worden door prikkelende gastsprekers en via workshops praktische tips en tools mee te krijgen. De studiedagen en workshops worden voorbereid met in het achterhoofd de uitgangspunten krachtig, effectief, inspirerend en direct toepasbaar.

Programmaoverzicht

Dit schooljaar breidt het netwerk uit. Naast twee studiedagen zijn er nu ook kleinschalige workshops over verschillende thema’s. Een greep uit het programma:

Donderdag 15 oktober 12:00-17:00 Themamiddag “Leiderschap”, PSV Stadion Eindhoven

‘De essentie van Leiderschap’ Spreker: Remco Claasen.

Remco Claassen is een autoriteit op het gebied van leiderschap. Met humor en directheid zal Remco op heldere wijze d.m.v. onderwerpen als verbaal meesterschap, persoonlijke en team effectiviteit de essentie van leiderschap belichten. Mis dit niet; deze man is inspirerend en geeft energie!

‘Verleiders van Leiderschap’ Gespreksleider: Leon Dingemans 

De verleiding ligt op de loer. Als leidinggevende is het soms lastig om de grenzen te zien van wat nog wel of niet kan; binnen je team of school maar ook persoonlijk. Aan de hand van prikkelende stellingen gaan we o.l.v. Leon Dingemans (teaminspirator pur sang) met elkaar in gesprek. Met als doel: er beter van worden!

Thema-workshops

Financieel management:

maandag 13/10, woensdag 4/11, donderdag 19/11

Magister Management Platform:

maandag 7/12, donderdag 7/1

Vernieuwing examens VMBO:

dinsdag 16/2

Verandermanagement/Omgaan met weerstand:

4 bijeenkomsten in februari en maart 2015

De studiemiddagen en workshops zijn gratis toegankelijk. Het OMO-bureau ondersteunt bij de organisatie. 

Lid worden

Ben je nog geen lid? Meld je aan via omo2@sgwerdi.nl. Daar kun je ook terecht voor meer informatie over de themamiddag of de workshops. 

Paul Verzellenberg, Sasja van Lieshout, Jos Dierx, Lia Veraa-Huisman, Julien Koog, Tim Strik 

Leden werkgroep OMO2

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.