Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Hoogste punt bereikt!

10 september 2015 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Statig rees Leonardo Da Vinci’s helikopter de lucht in, de verstevigde Da Vinci-vlag onder zich mee omhoog trekkend. Toegegeven, de helikopter werd wat geholpen want op eigen kracht was het dit ontwerp van Leonardo nooit eerder gelukt.  

De replica werd onder grote belangstelling door een kraan naar het hoogste punt gehesen, de majestueuze luifel van de al even indrukwekkende boulevard.

 

Zelfs in onaangeklede vorm was het effect van deze verkeersader zichtbaar in de film die Jeffrie Raaijmakers met zijn drone had gemaakt.

Na de toespraken van wethouder Hans Verbraak en Eugène Bernard, de voorzitter van de raad van bestuur van OMO, werden de  mannen en vrouwen die de school werkelijk bouwen in het zonnetje gezet, want daar ging het deze middag om. Met een gift voor de personeelspotten van BVR en HOMIJ werd de waardering van de opdrachtgever tastbaar gemaakt. Het dankwoordje van BVR als hoofdaannemer paste volledig in de ontspannen sfeer van deze middag.

Het waren niet alleen cadeaus die in ontvangst werden genomen, er werd ook nog een opdracht verstrekt . Uitvoerder André Loos van BVR kreeg uit handen van Joseph Dekkers een tijdscapsule, eigen fabricaat, van stevig metaal, die de jaren zal kunnen doorstaan. Zo komen er 5, die André op een zodanige plaats moet verstoppen dat ze niet gevonden kunnen worden. De capsules worden gevuld met boodschappen, brieven, wensen e.d. van onze huidige leerlingen voor hun collega’s van straks. De capsules moeten over 24 jaar opengemaakt worden. Dan bestaat de school honderd jaar. De aannemer zal de plaatsen in een verzegelde envelop overdragen aan de directeur van de school, die dat op zijn beurt zal doen aan elke opvolger.

De belangrijkste mensen kwamen als laatste aan de beurt. Een medewerker van BVR en één van HOMIJ kregen het eerste flesje origineel Da Vinci Pannenbier.

                                                         

Klik hier voor een filmpje van de nieuwbouw gemaakt met een drone.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.