Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

‘Words connecting people'

23 september 2015 | Saskia Boertien | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Bekroonde internationale schrijvers verzorgen deze dag lezingen en workshops voor de examenleerlingen van havo en vwo. De cultuurprofielschool wil op deze manier haar leerlingen extra enthousiasmeren voor lezen en literatuur in een vreemde taal.

Het initiatief voor de Internationale Literatuurdag is ontstaan vanuit het succes van de Dag van de Jeugdliteratuur, al 25 jaar een vaste traditie op het Theresialyceum. De examenleerlingen krijgen de gelegenheid persoonlijk kennis te maken en in gesprek te gaan met schrijvers van verschillende nationaliteiten over boeken die ze in een vreemde taal hebben gelezen of nog gaan lezen. Op de gastenlijst staan onder meer Sigrid Zeevaert (Tage & Nächte), Oliver Pautsch (Der Bruch) David Fermer (Riot) en Thomas Oerlemans (Les âmes grises; monoloog naar de roman van Philippe Claudel).

Verder kunnen de leerlingen deelnemen aan workshops van ‘Het nieuwe schrijven’. Samen met professionals gaan ze aan de slag met de ontwikkelingen in de huidige tekstcultuur en schrijven bijvoorbeeld een heel kort verhaal, gedicht of een comic script. Op deze manier worden leerlingen o.a. bewust gemaakt van het plezier dat aan schrijven verbonden is.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.