Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Bijzonder initiatief: collectieve leer- en buurttuin

2 oktober 2015 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs | Scholen | Leerlingen

Het verhaal begint klein. Er ligt een verwaarloosd stukje grond in de oksel van de snelweg én vlak bij een school in Roosendaal. Er ontstaat een idee: “Kunnen we hier iets leuks mee doen voor onze leerlingen? Iets met biodiversiteit, met voedsel, met groen, iets van een leer-werkplaats.” Een buurtbewoner wil een stuk van zijn tuin beschikbaar stellen. De gemeente haakt aan en de provincie vindt dat het plan helemaal past in wat zij voor ogen heeft in het programma Mijn Mooi Brabant. 

Integraal onderwerp
Dan begint de trein te rollen, het plan gaat een eigen leven leiden. We vragen een architect om een ontwerp te maken voor een eenvoudig werklokaal zodat de leerlingen door kunnen werken als het buiten te nat of te koud is, natuurlijk wel duurzaam. We kregen een prachtig, integraal ontwerp voorgeschoteld. Hier hadden we eigenlijk niet om gevraagd. Prachtig, maar onhaalbaar…

Ambitie en samenwerking
September ligt inmiddels alweer achter ons. De lessen zijn er begonnen, de kleine dieren hebben er hun nieuwe thuis gevonden; met man en macht wordt het gebouw gereed gemaakt zodat we kunnen laten zien waartoe collectieve ambitie en samenwerking kunnen leiden. 

Bijzondere natuurbeleving
We zijn niet helemaal klaar, dat is een logisch gevolg van de gekozen aanpak, maar we kunnen niet wachten om geïnteresseerden kennis te laten maken met deze parel in Roosendaal. Hoe een onooglijk stukje vergeten stadsruimte omgetoverd is tot een bijzondere natuurbeleving willen we graag vertellen en kun je met eigen ogen komen bekijken. 

De officiële opening vindt plaats op 9 oktober 2015 in Roosendaal. Tijdens het programma zal onder andere gesproken worden door Erik van Merriënboer, gedeputeerde van Provinciale Staten Noord-Brabant. 

De aanmeldingstermijn voor de officiële opening is inmiddels verstreken. Meer informatie over de collectieve leer- en buurttuin Roosendaal: nieuwedavinci.nl/over-nieuwe-da-vinci/de-schooltuin

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.