Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Stand van zaken CAO VO en CAO OMO

7 oktober 2015 | Overige berichten | 1 reactie(s) Vereniging | Medewerkers

Er is nog geen overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO VO. Ook de onderhandelingen over een nieuwe CAO OMO lopen nog

Voor werknemers van OMO geldt deel I van de CAO VO voor de primaire arbeidsvoorwaarden (inclusief salarisverhogingen) en daarnaast de CAO OMO voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. De VO-raad onderhandelt namens de werkgevers in het voortgezet onderwijs met de vakcentrales over een nieuwe CAO VO. De onderhandelingen over een nieuwe CAO VO 2015 zijn in september 2015 voortgezet nadat er in juli nog geen overeenstemming met de bonden werd bereikt en de VO-raad de huidige aflopende cao opzegde.

Op 10 juli sloten de overheidswerkgevers en drie vakcentrales een overeenkomst over loonruimte in de publieke sector. Deze overeenkomst biedt in de diverse overheidssectoren de mogelijkheid om de gemaakte afspraken vast te leggen in nieuwe cao's. Het loonruimteakkoord betekent niet automatisch dat de loonsverhoging direct wordt uitbetaald. Het is een nieuwe impuls voor de onderhandelingen over de CAO VO. De laatste stand van zaken van de onderhandelingen over de CAO VO is te vinden op de website van de VO-raad.

Ook de onderhandelingen over de CAO OMO lopen nog. Eind oktober staat weer een volgend overleg met de vakcentrales gepland. De medewerkers van vereniging OMO worden via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de resultaten.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

1 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.