Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Theresianen op studiereis naar China

8 oktober 2015 | Saskia Boertien | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Het Theresialyceum organiseert deze reis met ondersteuning van het Confucius Institute.

 

De economische, politieke en culturele invloed van China op het wereldtoneel groeit. Een ontwikkeling die de school in een vroeg stadium zag aankomen; al sinds 2009 biedt het Theresialyceum het vak Chinese taal en cultuur aan. Ook leerlingen onderkennen het belang van het vak Chinees. Anne Nijsten (v6) verwacht in haar toekomstige studie en werk ook regelmatig te maken te krijgen met Chinese studenten of collega’s: “Het is fijn als je met zoveel mogelijk mensen kunt communiceren en het wordt meestal erg gewaardeerd als je mensen in hun eigen taal kunt benaderen.“ De reis naar China is voor Jasmijn Mutsaers (v4) de perfecte gelegenheid om het in de les geleerde in de praktijk te brengen en de Chinese taal en cultuur in het echt te ervaren.

 

Confucius Classroom
Begin 2014 kreeg de school een Confucius Classroom, een samenwerkingsverband met het Confucius Institute dat Chinees in het Nederlandse onderwijs ondersteunt en culturele uitwisselingen bevordert. Op dit moment zijn er 35 scholen in Nederland die Chinees als examenvak aanbieden. Van de zeven Confucius Classrooms in Nederland is het Theresialyceum de enige in Brabant. Mede op initiatief van het Confucius Institute reist tegelijk met de groep leerlingen ook een groep schoolleiders mee van scholen in Nederland die Chinees als examenvak aanbieden.

 

De Verboden Stad en de Chinese Muur
Voor de leerlingen is een educatief programma opgesteld dat er op gericht is de praktische bruikbaarheid te ervaren van de basiskennis van de Chinese taal. De Theresianen zullen worden ondergedompeld in de Chinese cultuur, denk daarbij aan onder meer conversatielessen, kalligrafie, kungfu en een bezoek aan een middelbare school, waar de leerlingen samen met hun Chinese leeftijdsgenoten lessen zullen volgen. Ook toeristische trekpleisters als de Verboden Stad en de Chinese Muur ontbreken vanzelfsprekend niet in het programma.

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.