Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

28 januari 2016: bijeenkomst ‘bewustwording & diversiteit’

10 november 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2016 | Medewerkers

Houd jij rekening met verschillen tussen collega’s en tussen leerlingen?

Het diversiteitsbeleid van de vereniging heeft onder andere als doel dat beleid levend te houden door regelmatig de dialoog aan te gaan en kennis en ervaringen te delen. Daarom organiseert het netwerk diversiteit van de vereniging op 28 januari 2016 een bijeenkomst met als titel ‘bewustwording en diversiteit’. Ben je benieuwd hoe jouw kijk op de wereld is? Is jouw reactie gekleurd door vooroordelen? We denken vaak van niet, maar is dat ook zo? 

Programma

Locatie: OMO-bureau Tilburg
Tijd: 15.30 uur –19.00 uur

Het welkomstwoord is aan de voorzitter van de raad van bestuur, Eugène Bernard. Het inhoudelijke deel ligt in handen van Ninon Le Grand, zelfstandig procesbegeleider, consultant en coach. Zij verzorgde eerder de Kick-off van het Diversiteitsnetwerk. Ook was zij verbonden aan het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement en daar verantwoordelijk voor bewustwording en bevorderen van diversiteit bij een aantal overheidssectoren. 

Vooraf test je of je (onbewuste) vooroordelen hebt. Tijdens de bijeenkomst gaan we het gesprek met elkaar aan en plaatsen we de uitkomsten in een kader. Je wordt je meer bewust van je eigen gedrag. Hoe ga je om met collega’s en wat laat je zien aan leerlingen? 

Aanmelden

In het onderwijs heb je een voorbeeldfunctie. Jij bent degene die het verschil kan maken in de keuzes die een leerling maakt op zijn/haar levensweg. Aanmelden voor deze inspirerende bijeenkomst (inclusief hapjes uit diverse windstreken) kan via dit aanmeldformulier

Kijk ook bij Diversiteit

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.