Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Netwerk geschiedenis voortvarend van start

16 november 2015 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Koers 2016

Aangewakkerd door het traject netwerkleren, dat de vereniging in samenwerking met de Open Universiteit aanbiedt, hebben drie collega’s het netwerk geschiedenis opgericht. Op 15 oktober was het eerste resultaat een feit. Zo’n zestig docenten deden mee aan deze startbijeenkomst. Inspireren, uitwisselen van materialen en elkaar leren kennen stonden centraal op deze middag en avond.

Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht sprak over 'Duizend jaar poldermodel'. Een interessant betoog over de grote lijn in de geschiedenis met als handvat het poldermodel. Nederland is historisch gezien een rijk land met een egalitaire samenleving. Een kenmerk van deze samenleving was en is het overleg dat overal voortdurend gevoerd wordt en werd. Het poldermodel is misschien wel duizend jaar oud.

Verder stonden er diverse presentaties van collega’s op het programma en was er een markt met onder andere materiaal over het nieuwe geschiedenisexamen, opdrachten over de tien tijdvakken, kijkopdrachten, oefeningen, bronnenmateriaal, verhalen voor in de klas, etc. De deelnemers hebben afspraken gemaakt over vervolgactiviteiten van het netwerk.

Een deelnemer: “Ik ga vol enthousiasme en met een volle tas morgen weer naar school. In zo’n netwerk heb je wat aan elkaar!”

De bijeenkomst van het netwerk geschiedenis is gevalideerd met 5 registeruren (RU) voor het lerarenregister.

Ook docenten van de vakken aardrijkskunde, natuurkunde, exact algemeen, identiteit en levo, economie en moderne vreemde talen en de P&O’ers zijn druk bezig in het traject netwerkleren met de OU. Heb je vragen voor of interesse in één van de netwerken, laat ons dat dan weten. Stuur een mail naar communicatie@omo.nl.

Een inkijkje bij één van de presentaties

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.