Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

“Van zoiets krijg je een brok energie!”

17 november 2015 | Overige berichten | 0 reactie(s) Vereniging | Koers 2016 | Medewerkers

Meesterlijke Ontmoetingen zijn netwerkbijeenkomsten door en voor collega's. De bedoeling is dat je opnieuw geïnspireerd raakt in je vakgebied en dat je daarover met je collega’s kunt praten. Er wordt altijd een speciale doelgroep aangesproken, maar alle collega's - binnen en buiten de vereniging - zijn welkom; docenten en ondersteuners!

Video-impressie

Van de Meesterlijke Ontmoeting “Het is niet de bedoeling dat je snapt!” is een video gemaakt. Aan het woord: de organisatoren en de deelnemers over wat de Meesterlijke Ontmoetingen nu eigenlijk zijn, en hoe zij deze bijeenkomst met collega's ervaren hebben. Bekijk de film en proef de sfeer. En doe mee met een volgende ontmoeting! 

 

"Van zoiets krijg je een brok energie!”

Deze Meesterlijke Ontmoeting was speciaal voor docenten taal en maatschappijleer. Het ging over de vaak onbegrijpelijke taal die gebruikt wordt in de juridische wereld en wat de drijfveren zijn van juridische professionals om dergelijke taal te gebruiken. Op woensdag 11 november bezochten collega’s Klooster Nieuwkerk in Goirle. Wim Daniëls opende de dag op humoristische wijze. In een College Tourachtige setting beantwoorde rechter Judge Joyce vragen van de deelnemers over haar overwegingen juist wél begrijpelijke taal te gebruiken. Na een aantal workshops vertelden Jac. Toes en Paul Bolwerk over hun onderzoek naar “Een moordzaak zonder lijk” dat in boekvorm is verschenen. Henny Sackers, universitair hoofddocent Strafrecht Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit, gaf vervolgens zijn kijk op deze zaak. Het duo Koek en Trommel sloten het programma af met het lied “Gesnapt”.

Agenda Meesterlijke ontmoetingen in 2015 en 2016

Donderdag 3 december – “Oog, oor en hart van de school” – over de sleutelrol van de conciërge in de school. Speciaal voor conciërges, facilitair medewerkers en managers bedrijfsvoering van alle scholen binnen en buiten de vereniging. Je kunt je hiervoor aanmelden.

Donderdag 18 februari 2016 – “Smart materials” (voorlopige titel). Speciaal voor docenten natuurkunde, scheikunde, biologie, aardrijkskunde en informatica van alle scholen binnen en buiten de vereniging. Binnenkort volgt meer informatie over programma en aanmelden.

Registerleraar

De Meesterlijke Ontmoetingen zijn gevalideerd door Registerleraar! Deelname aan een Meesterlijke Ontmoeting geeft je de mogelijkheid 6 registeruren (RU) aan je dossier toe te voegen. Meer informatie in "Meer over de Meesterlijke Ontmoetingen".

Waarover wil jij het hebben?

Heb jij een goed thema voor een Meesterlijke ontmoeting? Wil je daarover met je collega’s in gesprek? Waar ben je nieuwsgierig naar? Laat het ons weten: stuur een mail naar meesterlijkeontmoeting@omo.nl met je voorstel.

 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.