Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Yvonne Kops benoemd tot lid van de raad van bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

26 november 2015 | Persberichten | 0 reactie(s) Vereniging

De raad van toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft dr. Yvonne Kops benoemd tot lid van de raad van bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs met zo’n 60.000 leerlingen verspreid over 35 scholen(gemeenschappen). Op dit moment is Yvonne Kops directeur bedrijfsvoering van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen en de faculteit Exacte Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij start in haar nieuwe functie op 15 februari 2016. 

Yvonne Kops is geboren in Breda. Na het Gymnasium in Breda rondde ze de studie Sociologie af aan de Radboud Universiteit, met specialisatie Onderwijssociologie. Tijdens deze studie heeft zij tevens een eerstegraads lesbevoegdheid maatschappijleer behaald. In 1993 promoveerde zij in de Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast een onderzoeksfunctie werd zij in 1994 beleidsadviseur van het faculteitsbestuur Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. In 2003 werd Yvonne Kops senior adviseur bij de bestuursstaf Onderwijs en Onderzoek van het college van bestuur aan de VU Amsterdam, en vervolgens in 2007 directeur bedrijfsvoering van de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Vanaf 2011 is zij directeur bedrijfsvoering op de faculteit Aard- en Levenswetenschappen en vanaf 2012 ook van de faculteit Exacte Wetenschappen.

Naast haar verantwoordelijkheid als lid van twee faculteitsbesturen is zij intensief betrokken bij de samenwerking met de bètafaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij met haar collega-directeuren verantwoordelijk voor de vernieuwing van de VU-bedrijfsvoering.  Onderdeel van haar huidige en voormalige functies zijn onder meer ambitieuze huisvestingsprogramma’s met zowel aanpassing van bestaande faculteitsgebouwen alsook nieuwbouw op meerdere locaties, en ontwikkeling van de bestuurlijke organisatie en van de bedrijfsvoering, waaronder de migratie naar nieuwe ICT-omgevingen. 

Yvonne Kops: “Ik werk sinds 2003 bij de VU en voel me zeer verbonden met de universiteit. De bètafaculteiten werken aan grote ambities en daarom is er nooit een goed moment om te vertrekken. Maar de functie die ik nu krijg is zo mooi dat ik toch de stap zet. OMO is een grote vereniging die onderwijs verzorgt voor jongeren met alle mogelijke interesses en competenties en daarmee midden in de samenleving staat. De zelfstandige en diverse scholen zijn het fundament van OMO en dat maakt dat de grote vereniging kleinschalig georganiseerd is. Dat spreekt mij zeer aan. Samen met de voorzitter van de raad van bestuur en de schoolleiders kan ik voluit werken aan de gezamenlijke visie op goed onderwijs. Tegelijk word ik medeverantwoordelijk voor de continuïteit van de nu zeer gezonde vereniging. Een combinatie waarin ik mezelf en mijn ervaring binnen de VU helemaal kwijt kan.”

Zij volgt Pieter Hendrikse op, die in april dit jaar afscheid nam van de vereniging in verband met zijn pensionering en nu voorzitter is van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) in Utrecht. 

Yvonne Kops is 54 jaar, getrouwd en heeft twee uitwonende studerende kinderen van 20 en 18 jaar. Zij woont in Utrecht. 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.