Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Cambreur College is tto-seniorschool

20 januari 2016 | Renate Siemons | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

Acht scholen uit heel Nederland kregen tijdens een landelijke tto-vergadering in Utrecht op 13 januari een tto-certificaat uitgereikt. En het Cambreur College was daarbij. Het juniorcertificaat heeft de school al enkele jaren in het bezit. Na een intensieve visitatie is nu ook de bovenbouw tto-proof en helemaal goedgekeurd: de opzet van zes jaar tto, het niveau van de leerlingen, de kwaliteit van de docenten, het aanbod van vakken in het Engels, de inzet van native speakers.

Ouders, leerlingen, docenten en schoolleiding zijn bij deze visitatie betrokken geweest. Helga van der Weele ondertekende trots het certificaat. “Dit is de waardering voor ons team en zeker ook voor de gedrevenheid en het enthousiasme van onze leerlingen”, geven tto-coördinatoren Annemieke Trella en Bram Thielen aan.  

Het Cambreur College heeft tien jaar geleden besloten om tweetalig onderwijs aan te bieden. Het zag dit als een kans voor de vwo-leerling om zich in een internationale omgeving goed te kunnen bewegen.

Tweetalig onderwijs als het moderne gymnasium. Inmiddels is dit ook voor de havo-leerling mogelijk. En de praktijk laat zien, dat tweetalig onderwijs ook voor deze leerling werkt.

Van der Weele benadrukt, dat de invoering van tweetalig onderwijs ook voor de reguliere havo- en vwo-afdeling grote meerwaarde heeft. “Onze docenten moeten voortdurend blijven scholen en daar hebben alle leerlingen profijt van. Bovendien zijn er tal van activiteiten bijgekomen, waaraan ook de reguliere leerlingen kunnen deelnemen.” Vorige week heeft bijvoorbeeld opnieuw een groep leerlingen van de Nederlandstalige afdeling het Cambridge Advanced Exam behaald. En in het voorjaar vertrekt er een gemengde groep naar Athene voor een Model United Nations. En de Nederlandstalige vwo5-klas bereidt een bezoek aan Straatsburg voor in het kader van Euroscola.

De drie vertegenwoordigers van het Cambreur College zijn blij met de bevestiging, die het seniorcertificaat voor de school betekent. Zij willen met nieuwe plannen verder aan de weg timmeren om hun leerlingen een prima Cambreurtijd te geven en een goede basis voor het vervolgtraject.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.