Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Inschrijven voor deelname aan trainingen Sectorplan nog steeds mogelijk

21 maart 2016 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Overige berichten | Vereniging | Medewerkers

Het Sectorplan Voortgezet Werkvermogen biedt de mogelijkheid voor ruim 300 OMO-collega’s om deel te nemen aan trainingen en activiteiten gericht op professionaliteit en duurzame inzetbaarheid. De eerste activiteiten gaan bijna van start! Voor een aantal activiteiten is inschrijven nog mogelijk.

Hieronder brengen wij een aantal activiteiten graag onder je aandacht:

Training intervisie
Intervisie is een werkvorm waarbij collega’s met en van elkaar leren. Intervisie wordt steeds vaker ingezet als vorm van professionalisering en als werkvorm om samen te werken aan de ontwikkeling van het onderwijs. Het begeleiden van een proces van intervisie vergt kennis van en ervaring in intervisiemethodieken. In de training leer je verschillende methodieken toe te passen.

Leiderschapstraject (opleiding integraal HR voor leidinggevenden)
Dit 6-daagse leiderschapstraject richt zich op:
1. Persoonlijk leiderschap (individueel)
2. Focus en verbinding in teams en afdelingen (teamniveau)
3. Oplijnen van schooldoelen, teamplannen en werkzaamheden (organisatie)
In een groep van 12 collega’s leer je met en van elkaar. De eerste twee groepen gaan op korte termijn van start. Vanwege afmeldingen zijn er nog enkele plaatsen vrijgekomen. Na de zomervakantie start een derde groep.

Workshopdag gesprekstechnieken voor leidinggevenden in OOP
Als leidinggevende van onderwijsondersteunend personeel krijg je handvatten tijdens deze workshopdag handvatten om je gesprekstechnieken te verder te verbeteren. Het accent ligt op zelfbewustzijn en op diepgang in de gespreksvoering: leren de juiste (ontwikkel)vragen te stellen en leren doorvragen.  Daarnaast staat ook het contact met je collega leidinggevenden centraal en is er voldoende ruimte voor luchtigheid en gezelligheid. Ook al heb je in het verleden al een training gehad, het is goed om je kennis weer op te frissen en te oefenen!

Training gesprekstechnieken voor leidinggevenden in OP
Wil jij je bewust zijn van de eigen leiderschaps- en communicatiestijl en het effect daarvan op anderen?
Wil jij in staat zijn weerstand te herkennen en daarop in te spelen?
Wil jij in staat zijn een oordeel op een respectvolle en effectieve manier over te brengen?
Het accent van deze 2-daagse training ligt op zelfbewustzijn en op diepgang in de gespreksvoering: leren de juiste (ontwikkel)vragen te stellen en leren doorvragen. Er is aandacht voor theorie en praktijk. Ook al heb je in het verleden al een training gehad, het is goed om je kennis weer op te frissen en te oefenen!

Maak werk van je inzetbaarheid/Loopbaanscan
Herken je jezelf in één van de volgende loopbaanvraagstukken?
1. Je bent met jouw leidinggevende in gesprek over de laatste fase van je loopbaan en de keuzes die hiermee gepaard gaan. Je wil meer inzicht in de mogelijkheden om vitaal en met plezier te blijven werken maar bent wellicht ook op zoek naar kansen en mogelijkheden voor een zinvolle tijdsinvulling nadat betaalde arbeid eindigt. Mogelijk heb je behoefte aan meer inzicht in de financiële consequenties van de mogelijke scenario’s.
2. Je oriënteert je op een baan buiten het onderwijs. Op enig moment dient de vraag zich aan of de wensen en ideeën die je hebt omtrent het gewenste werk reëel en uitvoerbaar zijn.
3. Je kent een regelmatig wederkerend patroon van ziekteverzuim. Jouw leidinggevende maakt zich zorgen over jouw inzetbaarheid en continuïteit van jouw inzetbaarheid. Je herkent de problematiek en wenst samen met jouw leidinggevende tot een oplossing te komen.
De centrale vraag is: Wat is de oorzaak van het verzuim en zijn er aanknopingspunten om het verzuim te verminderen?

Employabilitytraining
Loopt jouw contract af en heb je nog geen zicht op een vaste of nieuwe baan?
50 collega’s worden in een employabilitytraining van 3 of 4 dagdelen getraind in en ondersteund bij het zoeken naar een andere baan.
Het doel van de training is het vergroten van je inzicht in en kansen op de arbeidsmarkt.

Meer informatie over alle trainingen en activiteiten kun je vinden in de onderstaande brochure. Heb jij na het lezen interesse in het volgen van een training, neem dan contact op met je leidinggevende of P&O’er.
Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met OMObureau:  T 013 - 595 53 24 │ E sectorplan@omo.nl

Brochure sectorplan voortgezet werkvermogen_versie maart 2016.pdf
 

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.