PERSBERICHT Nieuwbouw Merletcollege Cuijk kan starten
23 maart 2016 | Persberichten | 0 reactie(s)
Scholen
Persbericht
Cuijk, 23 maart 2015
De bouw van het nieuwe Merletcollege aan de Groenendijkse Kampen in Cuijk kan starten. De bezwaarprocedure bij de Raad van State over het bestemmingsplan, dat op 24 februari 2014 door de Cuijkse gemeenteraad werd vastgesteld, is afgerond. Uit de uitspraak van vandaag blijkt dat er geen belemmeringen meer zijn voor de nieuwbouw. Goed nieuws dus voor de leerlingen en docenten. Het nieuwe Merletcollege vervangt de huidige twee gebouwen in Cuijk, aan de Grotestraat en aan de Robijnlaan. Na de afronding van de vergunningsprocedure en het bouwrijp maken van het perceel kan de bouw naar verwachting nog in juli dit jaar starten.
Oplevering van de nieuwbouw is, behoudens bijzondere omstandigheden, gepland zo snel mogelijk na de start van schooljaar 2017/2018.
Nieuwe school voor en door gebruikers
Architectenbureau Ector Hoogstad te Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe Merletcollege. Uitgangspunt voor het ontwerp is: aandacht voor elkaar in een school waar leerlingen en medewerkers samenwerken in een prettige en veilige school. Dit is vertaald in een eigentijds, duurzaam en multifunctioneel schoolgebouw. Er is een speciale website ontwikkeld waarop ook het ontwerp te zien is: www.nieuwemerletcollege.nl. Leerlingen, docenten en medewerkers zijn ook vanaf de start volop betrokken geweest in de ontwikkeling van dit plan. Daarmee wordt het echt hun school.
De aanbesteding is afgerond. Aannemers: van Wijnen Bouw B.V. te Someren, Van Haren installatie te Cuijk en Schekman Electrotechniek B.V. te Nijmegen staan in de startblokken.
Schoolgebouw aan de Maas
Rector Paul Metzemakers is opgelucht dat de bouw nu kan starten. Met trots vertelt hij over het nieuwe gebouw aan de Maas. “Het wordt een bijzonder gebouw. Voor de koeling van de nieuwe school wordt gebruik gemaakt van water uit de Maas. De locatie wordt hiermee ook nog eens zeer functioneel. Daarnaast wordt energie opgewerkt via zonnepanelen op het dak. Leerlingen kunnen dit soort zaken zien en ervaren; het gebouw is dus ook een soort leermiddel. Door de centrale ontmoetingsruimten op de verdieping aan de Maas te situeren ontstaat een prachtig beeld naar de rivier: altijd in beweging, dynamisch en in contact met de natuur. Ook het terreinplan is tot in de details afgestemd op de locatie met een open connectie naar de Maas en een forse buffer naar de woningen.”
Aan de slag
De laatste details worden nu ingevuld. Op basis van alle argumenten die zijn ingebracht tijdens de bezwaarprocedure is zorgvuldig gekeken naar het ontwerp en het terreinplan. Metzemakers: “De school wil ook nadrukkelijk een goede buur zijn en zal daar alles aan doen. Op dit moment is de gemeente volop bezig met het snoeien van de bomen op het terrein. Er is een flora en fauna specialist ingeschakeld om te zorgen dat de vogels elders gaan broeden. Zodra de aannemer echt aan het werk gaat wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor belangstellenden. Ook de aannemer zal de overlast tijdens het bouwen tot het uiterste gaan beperken, in goed overleg met de betrokkenen. Tijdens de aanbesteding is dit een nadrukkelijk aandachtspunt geweest; mede daarop is deze aannemer geselecteerd."
