Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

PERSBERICHT: Leerlingen ’t Ravelijn winnaars OMO-praktijkwerkstukprijs

11 april 2016 | Persberichten | 0 reactie(s) Scholen

Vrijdag 8 april reikte Edward de Gier, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en lid van de jury, de OMO-praktijkwerkstukprijs uit voor leerlingen die onderwijs volgen in het praktijkonderwijs en de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo. De leerlingen tonen met de uitvoering van hun opdrachten aan dat ze er in slagen om verschillende vaardigheden toe te passen, zoals plannen, samenwerken en informatie verwerven en verwerken.

Dit jaar hebben leerlingen van OMO SG Bergen op Zoom, locatie ’t Ravelijn in Steenbergen de eerste prijs gewonnen. Kurt, Arnold, Luc, Dries en Wouter hebben met deze opdracht laten zien dat ze goed in staat zijn tot samenwerking. Van ontwerp naar eindproduct en van sponsoring naar financiering: het is ze allemaal gelukt. Met veel verschillende disciplines, zoals lassen, timmeren en elektro hebben ze een mooie mobiele marktkraam gemaakt om jam mee te venten. Het zijn vakmensen in wording; dat kan niet missen.

Tweede prijs voor leerlingen Fioretti en Shanna Hurkmans
Een groep leerlingen van het Fioretti College in Veghel heeft de tweede prijs gewonnen. Mehtap, Paulo, Seref, Betul en Luc hebben een ondernemersplan gemaakt voor het starten van een sportwinkel: Stilo Sports. Ze hebben zich goed weten in te leven in de condities waaraan moet worden voldaan om een sportwinkel te kunnen starten. Van bemensing tot het financiële plaatje en van voorraad tot gebouw. En hun ambitie reikt nog verder, want ook de uitbreidingsplannen liggen al klaar.

Shanna Hurkmans van het Varendonck College won eveneens de tweede prijs. Shanna is in staat gebleken om in haar verslag precies te beschrijven waar ze naar toe wil met haar school en carrière. Ze heeft een beroepscasus over haarzelf opgesteld om uiteindelijk verzorgende IG te worden. Haar inzending voor de praktijkwerkstukprijs is mooi vormgegeven en eerlijk en kritisch opgesteld.

Derde prijs voor leerlingen Baanderherencollege en Were Di 
Leerlingen van het Baanderherencollege in Boxtel hebben de derde prijs gewonnen. Enrico, Thomas, Tjeu, Ryan, Julian en Ramon hebben een serveerplateau geschikt gemaakt voor ‘Brownies & Downies’. Het productieproces heeft een prachtig product opgeleverd en er is sprake geweest van samenwerking over de grenzen van de eigen school heen. Het werkstuk is bovendien netjes en nauwkeurig afgewerkt.

De derde prijs ging eveneens naar een groep leerlingen van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard voor het organiseren van een Hollandse dag voor Syrische kinderen die gevlucht zijn uit oorlogsgebied. Een zeer actuele en maatschappelijk belangrijke actie is uitgevoerd om meer begrip voor elkaar te creëren. Stan, Max, Jaimy, Betsie, Milou, Demi, Wesley en Luckson maakten het mogelijk om kinderen die het heel erg moeilijk hebben een dagje plezier te gunnen. De opdracht is met enthousiasme uitgevoerd en is succesvol verlopen.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. Edward de Gier, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en lid van de jury: “Uit de inzendingen blijkt hoe gedreven de leerlingen aan het werk zijn geweest. Uit alle werkstukken blijkt dat leerlingen hard hebben gewerkt en goed scoren op disciplines als motivatie en samenwerking.”

Voor de OMO-praktijkwerkstukprijs zijn vijf inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria zijn, onder andere, mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.000, -. Daarnaast zijn er twee tweede prijzen (€ 500, -) en twee derde prijzen (€ 200, -) toegekend.

OMO-praktijkwerkstukprijs - de uitslag: 

Titel

Naam leerling(en)

School

Prijs

Urbantransporter
‘De mooie Prinsesjes’

Kurt Slob

Arnold Vermaas

Luc de Keijzer

Dries Welten

Wouter Traets

OMO SG Bergen op Zoom – ‘t Ravelijn

Winnaar
€ 1.000

Mijn beroepscasus

Shanna Hurkmans

Varendonck-College

Tweede prijs
€ 500

Stilo Sports

Mehtap Angay

Paulo Serxas Cardoso

Seref Orduhan

Betul Yalman

Luc Hoefsloot

Fioretti College

Tweede prijs
€ 500

Hollandse dag voor
gastkinderen

Stan Wijnhoven

Max van Luik

Jaimy Rooyakkers

Betsie Pruijmboom

Millou de Louwere

Demi Giller

Wesley Puts

Luckson Jagt

SG Were Di

Derde prijs
€ 200

Multifunctioneel serveerplateau ‘Brownies en Downies’

Enrico Evelijn Veere

Thomas Christ

Tjeu Broeders

Ryan vd Liefvoort

Julian Schot

Ramon Liebrecht

Baanderherencollege

Derde prijs
€ 200

 

Download hieronder de persberichten

PERSBERICHT uitreiking praktijkwerkstukprijs 2016 - Ravelijn.doc

PERSBERICHT uitreiking praktijkwerkstukprijs 2016 - Fioretti College.doc

PERSBERICHT uitreiking praktijkwerkstukprijs 2016 - Varendonck College.doc

PERSBERICHT uitreiking praktijkwerkstukprijs 2016 - Baanderherencollege.doc

PERSBERICHT uitreiking praktijkwerkstukprijs 2016 - Were Di.doc  

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.