Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

ZoomMAVO sluit definitief in 2020

13 april 2016 | Persberichten | 0 reactie(s) Onderwijs | Scholen

Vanaf 2017 is het voor ouders niet meer mogelijk hun kinderen aan te melden bij de ZoomMAVO in Bergen op Zoom. In 2020 sluit de school definitief haar deuren. De ZoomMAVO, onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o., heeft door de krimp van leerlingenaantallen in West-Brabant te maken met lage instroomcijfers. Hierdoor is de directie genoodzaakt deze beslissing te nemen. Het besluit heeft geen enkel effect op scholieren die momenteel of vanaf komend schooljaar mavo-onderwijs genieten. Zij zullen gewoon hun diploma kunnen halen. Het besluit heeft ook geen enkele personele consequentie. Medewerkers gaan elders binnen de scholengemeenschap aan de slag. 

 

Slechts 18 leerlingen meldden zich aan als brugklasser bij de ZoomMAVO voor het schooljaar 2016-2017, tegenover 30 leerlingen het jaar daarvoor. Die geringe instroom is onvoldoende om een goede toekomst van de school te kunnen blijven garanderen. Besloten is daarom de ZoomMAVO na aankomend schooljaar af te bouwen. Personeel, leerlingen en ouders zijn daarover vanmiddag geïnformeerd. De komende week krijgen zij, tijdens speciale bijeenkomsten, verdere toelichting op het besluit en de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan.

Moller blijft lyceum
Het Mollerlyceum, de andere Bergse school binnen de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o., zal blijven bestaan als een categoraal lyceum met gymnasium, atheneum en havo-onderwijs.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.