Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Onderhandelaarsakkoord CAO VO

21 april 2016 | OMO nieuwsbrief | 0 reactie(s) Vereniging

Op 12 april 2016 is een onderhandelaarsakkoord gesloten voor de CAO VO 2016-2017. In het akkoord zijn onder meer afspraken gemaakt over loon en over de sociale zekerheid. Dit onderhandelaarsakkoord wordt voorgelegd aan de leden van de VO-raad en vakbonden. Bij een positief resultaat wordt het onderhandelaarsakkoord omgezet in een definitief akkoord. Vervolgens zullen de cao-teksten worden uitgewerkt.

In het akkoord is een looptijd afgesproken van 1 juli 2016 tot 1 oktober 2017. Voor de tekst van het akkoord en aanvullende informatie verwijzen wij naar de website van de VO-raad.

Voor medewerkers van OMO is deel I van de CAO VO van toepassing. De CAO OMO treedt in de plaats van deel II van de CAO VO. In het onderhandelaarsakkoord zijn afspraken gemaakt die betrekking hebben op deel I en deel II van de CAO VO. Niet alle afspraken gelden daarmee rechtstreeks voor medewerkers van OMO. In mei 2016 zullen de onderhandelingen voor een nieuwe CAO OMO vervolgd worden met als streven een nieuwe CAO OMO af te sluiten per 1 juli 2016.

Welke afspraken uit het onderhandelaarsakkoord hebben betrekking op deel I van de CAO VO en zijn daarmee rechtstreeks van toepassing op medewerkers van OMO?
•         Loonafspraken
•         Afspraken over Sociale Zekerheid (WW en WOVO)

Welke afspraken uit het onderhandelaarsakkoord hebben betrekking op deel II van de CAO VO en zijn daarmee niet rechtsreeks van toepassing op medewerkers van OMO?
•         Ontslag bij reorganisatie en krimp
•         Persoonlijk budget
•         Beroepscommissie bijzonder onderwijs
•         Technische en tekstuele wijzigingen

Voor meer informatie kun je terecht bij je schoolleider.

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.