Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Dr.-Knippenbergcollege vertegenwoordigt Nederland

5 juni 2016 | Rolf Thijssen | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Scholen

7 leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege mogen namens de school Nederland vertegenwoordigen tijdens het tallship event Fêtes maritimes de Brest in Frankrijk. Nederland is eregast tijdens de maritieme feesten en zal dan ook aanwezig zijn met een veertigtal tall ships. Het is voor onze leerlingen een uitgelezen en unieke kans om hun talen in de praktijk te brengen, kennis op te doen en hun netwerk uit te breiden. De leerlingen gaan vanaf de selectie een voorbereidingstraject in, dat ze grotendeels zelf kunnen invullen door hun creativiteit en inventiviteit in te zetten in een samenwerkingsverband met de Nederlandse ambassade in Frankrijk, Bureau Bretagne en studenten van een Franse middelbare school en met elkaar. 

Een van de thema’s waarmee ze aan de slag gaan is de zgn. plastic soep die onze oceanen bevuilt. Tijdens deze dagen zal een aantal Nederlandse bedrijven in het Holland paviljoen ter plekke ons land vertegenwoordigen. Onze leerlingen zullen ook daar een taak hebben ter ondersteuning, binnen hun capaciteiten. Er gaat een gedegen voorbereiding aan vooraf om de bedrijven te leren kennen. 

We zijn heel blij dat ons initiatief van vorig jaar bij de Volvo Ocean Race, waar we een soortgelijke stage hebben mogelijk gemaakt voor 7 leerlingen uit W4 en 5, nu een vervolg krijgt in Brest. 

Wordt vervolgd!

Wendy de Jong en Mirjam van der Donk

 

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.