Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Actueel

Persberichten en nieuws van en over de vereniging vind je hier. Zelf een bericht delen met je collega’s? Ook dat kan.

« Terug naar zoekresultaten

Eerste training Oriënteren op leidinggeven afgerond

29 juni 2016 | | 0 reactie(s) Artikelen uit de scholen | Onderwijs | Scholen | Medewerkers

Eerste training Oriënteren op leidinggeven afgerond

Op 22 juni is de eerste training ‘Oriënteren op leidinggeven’ afgerond. Deze training is in het leven geroepen door drie rectoren: Roel Scheepens (Sint Janslyceum te Den Bosch), Corinne Sebregts (SG Het Plein Eindhoven) en Liz Chermin (Van Maerlantlyceum Eindhoven) en is ontwikkeld en uitgevoerd in nauwe samenwerking met ProMotion. Het programma omvat 6 dagen, verspreid over 4 maanden, met 13 deelnemers van de drie verschillende scholen(groepen). Hierbij stonden vragen centraal als: leidinggeven, wat is het? Kan ik het? Wil ik het?

Naast de bijeenkomsten, gebaseerd op persoonlijk leiderschap, hebben de deelnemers meegelopen met leidinggevenden en interviews afgenomen om zo deze vragen zo goed mogelijk voor zichzelf te beantwoorden. Niet iedereen zal leidinggevende willen en kunnen worden, dat is ook niet het doel van de training.

Ter afsluiting hebben alle deelnemers een korte presentatie gegeven, waarin ze benoemden wat de training heeft opgeleverd, welke inzichten ze hebben gekregen, welke ambitie ze hebben m.b.t. het vervolg van hun loopbaan en welke vervolgstappen ze gaan zetten.

Wil je meer weten over dit traject en meedoen met een volgend traject na de zomervakantie? Of ben je benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers? Mail naar Noortje van Herpen of Jolanda Oorschot (promotion@omo.nl) of neem contact op met één van de betrokken rectoren: Roel Scheepens (Sint Janslyceum) of Corinne Sebregts (SG Het Plein).

Artikelen uit de scholen

Plaats zelf een artikel!
Wil jij jouw verhaal delen met collega’s? Heb je een tip of wil je je mening kwijt? OMO biedt jou graag een platform. Hier kun je je artikel plaatsen. Ook kunnen collega’s op jouw artikel reageren.
Bekijk alle 309 bijdragen

Artikel plaatsen Waarom een artikel plaatsen?

0 reactie(s)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.